• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

ASELSAN Konya'ya IDEF'te yoğun ilgi

ASELSAN Konya, üretimini gerçekleştirdiği özgün uzaktan komutalı silah sistemi ile 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda yoğun ilgi görüyor.
ASELSAN Konya'ya IDEF'te yoğun ilgi

ASELSAN Konya Program Yönetimi, İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Ümit Mercimek, ASELSAN Konya'nın Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını karşılayacak her nevi silah ve silah sistemleri ile tasarım, geliştirme ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere kurulduğunu söyledi.

Kuruluşun, savunma sanayisi ürünlerinin üretimi, test, montaj ve entegrasyonu başta olmak üzere her türlü ticari ve sınai faaliyette bulunmayı amaçladığını dile getiren Mercimek, "ASELSAN Konya, yüzde 51'i ASELSAN'a ve yüzde 49'u Konya Savunma Sanayi AŞ'ye ait olmak üzere 'Aselsan Konya Silah Sistemleri Anonim Şirketi' unvanıyla kurulmuştur. ASELSAN Konya, 17 Aralık'ta faaliyetine başlamış olup savunma sanayisi için özgün ürünlerin geliştirildiği önemli bir teknoloji üssü olacaktır. Bu hedef doğrultusunda kısa sürede silah ve silah sistemleri tasarımı, üretimi, test, montaj ve entegrasyonuna yönelik altyapı kurulumları tamamlanmış üretim bu kapsamda başlamıştır." dedi.

Mercimek, sözlerini şöyle sürdürdü;

"5 ila 10 yıllık süreçte hedefimiz, 1200 personel sayısına ulaşmak"

ASELSAN Konya'da 160 kişilik personel sayısına ulaştık. 5 ile 10 yıllık süreçte potansiyel projeleri de göz önüne alarak hedefimiz 1200 kişilik personel sayısına ulaşmak. 800 mühendis ve 400 nitelikli teknisyen olacak. Planlarımız bu yönde ve projelerimizi de bu kapsamda geliştirmek ve artırmak üzere çalışmalarımız sürüyor.

UKSS'lerin üretimi ASELSAN Konya'ya aktarıldı

ASELSAN ile yaptığımız teknoloji transferi sözleşmesi kapsamında Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) üretimi ASELSAN Konya'ya aktarıldı. Buna yönelik altyapı kurulumu tamamlandı ve üretime başladık. Tüm UKSS'nin tedarik, üretim, entegrasyon, test ve kalite faaliyetleri ASELSAN Konya tarafından yapılmaktadır. Buna yönelik SARP sistemimizi fuara örnek olarak getirdik. Sadece üretimimiz değil ürün geliştirme üzerine de yeteneklerimizi göstermek istediğimiz, geliştirdiğimiz sistemimiz yer alıyor. Ayrıca hem 12,7 milimetre hem de 40 milimetre bomba atar silahlarının entegre edilebildiği, her iki sistemin alttan beslendiği ve aynı zamanda tam bağımsız elektro optik altyapısına sahip özgün bir uzaktan komutalı silah sistemini sergiliyoruz.

Sistemin çok hafif. Projenin TSK'nın kullanımına sunulması yönünde görüşmelere başlayacağız. ASELSAN Konya'da istihdam edilen personel silah ve silah sistemleri üzerinde büyük tecrübe sahibi. Silahları çok iyi tanıyoruz. Bu silahları geliştirme ve üretmenin yanında mevcut TSK'nın envanterinde yer alan silahların yenilenmesi ve onarılmasında yetkinliğimiz var. Örnek silahın kritik parçalarını ürettiğimiz ve gösterdiğimiz ürün yelpazemiz var.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.