• BIST 10961.67
  • Altın 6350.31
  • Dolar 49.9823
  • Euro 55.9536
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Arıklı: “Bize göre 5+1 için zemin yok, olması da mümkün değil”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar öncülüğünde 5+1 toplantısı için zemin oluşturulmaya çalışıld
Arıklı: “Bize göre 5+1 için zemin yok, olması da mümkün değil”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar öncülüğünde 5+1 toplantısı için zemin oluşturulmaya çalışıldığını ancak kendilerine göre böyle bir zeminin bulunmadığını söyledi.

Arıklı, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen Siyasi Partiler Konseyi toplantısı çıkışında basına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın siyasi parti liderlerini toplantıya çağırarak, Holguin ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdiğini belirten Arıklı, bu tür bilgilendirmelerin önemli olduğunu kaydetti.

Toplantıda özellikle Holguin’in oluşturmaya çalıştığı yol haritasının kendi inisiyatifiyle mi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşerek mi, yoksa başka aktörlerin etkisiyle mi gündeme geldiğini sorduklarını, Erhürman’ın “bu konuda herhangi bir bilgisi olmadığını aktardığını” kaydetti.

Arıklı, Holguin’in Ankara ve Atina’daki temaslarının ardından yeniden adaya gelerek 5+1 toplantısı için zemin oluşturmaya çalışacağını belirterek, “Bize göre böyle bir zemin yok, olması da mümkün değil.” dedi.

– “Kıbrıs Türk halkını yeniden anlamsız bir sürecin içine çekmek yapılacak en büyük zulümlerden biri olur.”

Arıklı, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın son açıklamalarının Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki tavrında değişiklik olmadığını gösterdiğini, Erhürman’ın da ortaya koyduğu dört maddelik metodolojiden taviz vermediğini belirtti. Kıbrıs Rum tarafının son dönemdeki çeşitli açılımlarına da işaret eden Arıklı, bu koşullarda Rum tarafının eşit şartlarda ve Crans-Montana’dan daha iyi şartlarda bir müzakere masasına dönmesini beklemenin “akla ziyan” oldu görüşünü dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Guterres’in görev süresi sona ermeden Kıbrıs konusunda daha sonrakilerin çalışmasına devam edebilmesi için en azından bir “kağıt” çıkarmak istediğini anladığını söyleyen Arıklı, bunun zaman kaybından başka bir sonuç doğurmayacağını düşündüğünü ifade etti.

Arıklı, ucu açık bir görüşme sürecine girilmemesi ve masaya hangi koşullarda oturulacağının ve masadan nasıl kalkılacağının önceden bilinmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erhürman’ın bu konudaki ısrarı ve metodolojisinden taviz vermemesini önemli bulduklarını belirtti. Arıklı, ; “Kıbrıs Türk halkını yeniden anlamsız bir sürecin içine çekmek yapılacak en büyük zulümlerden biri olur.” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.