• BIST 11003.1
  • Altın 5777.2
  • Dolar 42.5244
  • Euro 49.6169
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 20 °C

Amasya'da öksüz ve yetim gençlerle istihdam desteği

Amasya Valiliği tarafından, "2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı" kapsamında açılan kurslara katılan öksüz ve yetim gençlerle kadınlar, kentteki fabrikalarda istihdam edilecek.
Amasya'da öksüz ve yetim gençlerle istihdam desteği

Amasya Valiliği öncülüğünde, öksüz ve yetim gençlerle dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik Amasya Mesleki Eğitim Merkezinde mobilya tasarım, tekstil ve CNC kursları açıldı.

Kurslara ilk etapta katılan 180 kişi, kurs bitiminde sertifikalarını alarak İŞKUR aracılığıyla kentteki fabrikalarda istihdam edilecek.

Vali Mustafa Masatlı, gazetecilere, iş gücü piyasasındaki en önemli sorunlardan birinin nitelikli ve yetişmiş insan kaynağı bulunmasında yaşandığını söyledi.

Zaman zaman bir araya geldikleri sanayici ve iş insanlarının yeterli sayıda yetişmiş ara eleman bulamadıklarını ifade ettiklerini aktaran Masatlı, "Bizler de hem sektörden gelen bu talepleri karşılamak hem de anne ve babasını ya da her ikisini de kaybetmiş gençlerimize meslek edindirmek amacıyla dezavantajlı gençler ve kadınlar için meslek edindirme eğitimleri ve iş gücü piyasasına destek projesini hayata geçirdik. Bu hedef doğrultusunda Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde tekstil, mobilya tasarım ve CNC atölyeleri kurulmuş olup eğitimlere başlanmıştır. Bu önemli projenin toplam bütçesi 1,1 milyon liradır" ifadelerini kullandı.

Masatlı, projenin Amasya ölçeğinde sağlayacağı faydalarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirilen 2021-2023 Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı'na da katkı sunacağını kaydetti.

Amasya'da öksüz ve yetim gençlerle istihdam desteği

Amasya'da öksüz ve yetim gençlerle istihdam desteği

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.