• BIST 9102.02
  • Altın 4285.758
  • Dolar 39.5533
  • Euro 45.5397
  • Lefkoşa 33 °C
  • Girne 30 °C
  • Mağusa 32 °C
  • İskele 32 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • Lefke 33 °C

Almanya'da gizli G7 belgeleri çöpte bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un eşi Britta Ernst'in çöpe attığı gizli G7 Zirvesi belgeleri, çiftin komşuları tarafından çöpte bulundu.
Almanya'da gizli G7 belgeleri çöpte bulundu

Spiegel dergisinin haberine göre, Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanı Britta Ernst, Scholz'un işleriyle alakalı bazı kağıtları çöpe attı.

Atılanlar arasında, "özel-yalnızca resmi kullanım için" olarak sınıflandırılan ve G7 ülkelerinin liderleri ile eşlerinin özellikleriyle ilgili belgeler de yer alıyordu.

Ernst'in çöpe attığı belgeler, komşuları tarafından bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, derlediği bu belgeleri "özel-yalnızca resmi kullanım için" olarak sınıflandırdığı için Ernst'in bunları gereği gibi imha etmeden çöpe atma hakkı bulunmuyor.

Gizli belgelerin katı kurallara tabii tutulduğu Almanya'da, "resmi kullanım içindir" kaşesi bulunan belgelerin, içerikleri fark edilmeyecek ve kurtarılamayacak şekilde imha edilmesi gerekiyor.

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin liderleri, 26-28 Haziran tarihlerinde Almanya'nın ev sahipliğinde Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen G7 Zirvesi kapsamında bir araya gelmişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.