• BIST 14734.5
  • Altın 6256.23
  • Dolar 46.4555
  • Euro 53.2963
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 22 °C

Afrin'de canlı bomba saldırısı hazırlığındaki 2 terörist yakalandı

Suriye Afrin'de canlı bomba saldırısı hazırlığındaki 2 terörist, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı koordinasyonundaki operasyonla yakalandı.
Afrin'de canlı bomba saldırısı hazırlığındaki 2 terörist yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce yürütülen istihbari çalışmalarla, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün Suriye'de yapmayı planladığı saldırı engellendi.

Emniyet ekipleri, 18 Mayıs'ta Afrin Eşrefiye Mahallesi'ndeki bir restoranda canlı bomba saldırısı hazırlığında bulunan M.E.S. ve K.H. isimli Suriye uyruklu 2 kadın teröristi yakalamıştı.

Aylarca süren takip neticesinde yarım kalan saldırıyı tamamlamak üzere örgüt tarafından eğitim verilerek Afrin bölgesine gönderilen L.T. ve A.Ş. isimli Suriye uyruklu 2 erkek örgüt mensubu daha gözaltına alındı.

Afrin merkezde bugün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 erkek örgüt mensubunun ifade işlemleri sürüyor.

Emniyet birimleri 18 Mayıs'ta Afrin Eşrefiye Mahallesi'nde canlı bomba saldırısı hazırlığındaki M.E.S. ve K.H. isimli Suriye uyruklu 2 kadın teröristi, üzerlerinde yaklaşık 5 kilogram 600 gram bilye ile güçlendirilmiş patlayıcı, 4 elektrikli fünye ve 2 uzaktan kumandalı devre ile yakalamıştı.

Afrin'de canlı bomba saldırısı hazırlığındaki 2 terörist yakalandı

Afrin'de canlı bomba saldırısı hazırlığındaki 2 terörist yakalandı

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.