• BIST 8334.94
  • Altın 1629.728
  • Dolar 27.3788
  • Euro 28.9506
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 20 °C

Afganistan'daki BM personelini taşıyan ilk uçak Kazakistan'a indi

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, BM’nin Afganistan'da görev yapan uluslararası personelini taşıyan ilk uçağın Almatı Havalimanı'na indiğini duyurdu.
Afganistan'daki BM personelini taşıyan ilk uçak Kazakistan'a indi

Afganistan'daki iç siyasi durumun tırmanması nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM)'nin söz konusu ülkedeki personelini geçici olarak Kazakistan'a yerleştirme talebinde bulundu.

Kazakistan'ın BM ile çok yönlü iş birliği yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, "Örgütün tam teşekküllü üyesi olarak Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, BM'yi destekleme kararı aldı" ifadesi kullanıldı.

6 ay Kazakistan’da faaliyet gösterecek

BM'nin Afganistan'daki uluslararası personelini taşıyan ilk uçağın Almatı Havalimanı'na indiği acıkandı.

"BM Yardım Misyonu (UNAMA) ve diğer bağlı kuruluşlar, Afganistan'daki durum istikrara kavuşana kadar geçici olarak yaklaşık 6 ay faaliyetlerini Almatı'da sürdürecek. Tüm masrafları BM tarafından karşılanacak.”

Daha önce BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 100 civarında uluslararası personelin Kabil'den Kazakistan'ın Almatı şehrine tahliye edileceğini söylemişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.