• BIST 10961.94
  • Altın 5792.062
  • Dolar 42.5102
  • Euro 49.5776
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

ABD'den Liberyalı 3 üst düzey yetkiliye yaptırım

ABD yönetimi, Liberyalı 3 üst düzey yetkiliyi yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.
ABD'den Liberyalı 3 üst düzey yetkiliye yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, Liberya Devlet Başkanı George Weah'ın Özel Kalem Müdürü Nathaniel McGill, Liberya Başsavcısı Sayma Syrenius Cephus ve Ulusal Liman İdaresi (NPA) Genel Müdürü Bill Twehway'in, Liberya'da kamuda devam eden yolsuzluğa karıştıkları gerekçesiyle yaptırım listesine eklendiğini açıkladı.

McGill'in konumunu, Liberya'nın demokratik kurumlarının bütünlüğünü ve bağımsızlığını baltalamak ve kişisel kazanç için hükümet önceliklerini yıkmak için kullandığı belirtilen açıklamada, Cephus'un ise cezai soruşturma şüphelileriyle yakın ilişkiler geliştirdiği ve davalarının düşürülmesini sağlamak karşılığında rüşvet aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Twehway'ın de NPA'daki konumunu, rüşvetle kendi kişisel servetini artırmak ve siyasi gündemini ilerletmek için kullandığı ifade edildi.

Bu yetkililerin, Liberya'da kötüleşen yolsuzluğa katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bu yaptırım kararı, ABD Yolsuzlukla Mücadele Stratejisini uygulamaya ve ülkenin daha iyi bir yol haritası çizmesine yardımcı olmak için Liberya hükümeti ve halkıyla ortaklık yapma konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor." ifadesi kullanıldı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.