• BIST 10167.26
  • Altın 4264.165
  • Dolar 40.0246
  • Euro 46.9098
  • Lefkoşa 27 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 27 °C

ABD'deki Müslüman cinayetlerine Türkiye'den tepki: Derin endişe duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Albuquerque şehrinde, 3'ü son bir haftada olmak üzere, Kasım ayından bu yana 4 Müslümanın şüphe uyandıracak şekilde art arda öldürülmesinden derin endişe duyulduğunu açıkladı. ABD makamlarına olayın aydınlığa kavuşturulma
ABD'deki Müslüman cinayetlerine Türkiye'den tepki: Derin endişe duyuyoruz

ABD'nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque şehrinde bir Müslüman cinayeti daha işlendi. Kentte 9 ayda 4 Müslüman katledildi. 

Türkiye, art arda gerçekleşen Müslüman cinayetlerinden rahatsızlığını açıklama ile gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "derin endişe duyuyoruz" denildi:

"Polis tarafından birbiriyle bağlantılı olabileceği ifade edilen ve nefret suçu olması ihtimali bulunan bu seri cinayetlerin faillerinin derhal bulunarak adalet önüne çıkartılmalarını istiyor, ilgili ABD makamlarının olayın tüm boyutlarıyla bir an evvel aydınlığa kavuşturulması için gerekli her türlü soruşturma ve araştırmayı titizlikle yapmasını bekliyoruz."

Bakanlık ayrıca, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. 

Ne olmuştu?

Dün bir Müslüman daha şehrin San Mateo bölgesinde vurularak öldürülmüş, polis, cinayetin son 9 ayda işlenen diğer 3 Müslüman cinayeti ile bağlantılı olabileceğini belirtmişti.

Yetkililer, cinayetleri aynı kişinin işlemiş olabileceğinden şüpheleniyor

Albuquerque'de ilk olarak Kasım 2021'de, 62 yaşındaki Mohammad Ahmadı helal market işletmesinin araç parkında ölü bulundu.

26 Temmuz’da 41 yaşındaki Aftab Hussein, 1 Ağustos’ta da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammad Hussain vurularak öldürüldü.

Cinayetlerin Müslümanları pusuya düşürerek işlendiğine dikkati çeken yetkililer, "Dedektif ve müfettişlerimiz aynı kişi veya kişilerin bu cinayetleri ırk ve din temelli işlediğine dair güçlü bir olasılık olduğuna inanıyor" açıklamasını yapmıştı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.