• BIST 13612.88
  • Altın 6243.63
  • Dolar 47.5464
  • Euro 54.859
  • Lefkoşa 36 °C
  • Girne 31 °C
  • Mağusa 36 °C
  • İskele 36 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • Lefke 36 °C

ABD'de kadın futbolunda yaşanan tacizler oyuncuları korkutuyor

ABD'li kadın futbolcu Becky Sauerbrunn, Ulusal Kadınlar Futbol Ligi'nde (NWSL) yaşanan sözlü ve fiziksel tacizlerin oyuncuları dehşete düşürdüğünü söyledi.
ABD'de kadın futbolunda yaşanan tacizler oyuncuları korkutuyor

ABD'de kadın futbolcuların maruz kaldığı taciz ve suistimalleri ortaya koyan rapor, dün yayımlanmasının ardından tartışmaları beraberinde getirdi.

ABD Milli Takımı ile iki kez dünya şampiyonluğu yaşayan Portland Thorns takımının 37 yaşındaki savunma oyuncusu Becky Sauerbrunn, raporda yer alan sistematik taciz bulgularıyla ilgili, "Dehşete düştük, hayal kırıklığına uğradık ve gerçekten çok öfkeliyiz." dedi.

"Karar verici konumdaki insanlar bizi korumakta hep başarısız oldular"

Sauerbrunn, raporda adı geçen herkesin spordan men edilmesi gerektiğini savundu.

"Bu noktaya gelebilmek için 200'den fazla insanın travmalarını paylaşması gerektiği için kızgınız. Bu konuda değişimi uzun zamandır oyuncular talep etti. Çünkü karar verici konumdaki insanlar bizi korumakta hep başarısız oldular."

Geçen yıl ligde yer alan takımlardan North Carolina Courage'ın İngiliz teknik direktörü Paul Riley, hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınmıştı.

Riley ile ilgili suçlamaların ardından ligde bazı maçlar ertelenmiş, lig yöneticisi Lisa Baird istifa etmişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.