• BIST 13892.3
  • Altın 6708.68
  • Dolar 48.666
  • Euro 56.1338
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 19 °C

320 çiftçiye 645 ton hububat tohumu dağıtıldı

Muş'ta "Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 320 çiftçiye yüzde 75 hibeyle 645 ton 802 kilogram yazlık buğday, arpa ve tritikale tohumu dağıtımı yapıldı.
320 çiftçiye 645 ton hububat tohumu dağıtıldı

Vali İlker Gündüzöz, Yıldız Alparslan Tarım İşletme alanında düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, devletin en fazla özen gösterdiği alanlardan birinin tarım olduğunu söyledi.

Tarımın en stratejik alanlardan biri haline geldiğini vurgulayan Gündüzöz, "Tarımsal ürünlerin milli güvenliği ilgilendirdiğini ve uluslararası krizlerde en fazla sıkıntı oluşan alanların enerjiyle birlikte tarımsal ürünler olduğunu sıcak gelişmelerden görüyoruz. Türkiye, hızla sanayileşen ve bir sanayi devi olma noktasında ilerleyen bir ülke ama bu ilerlemeyi sağlarken tarımı da es geçmiyoruz." diye konuştu.

Muş'un ovasıyla, otlak, mera ve çayır varlığıyla Türkiye'nin en önemli tarımsal illerinden biri olduğunu aktaran Gündüzöz, şunları kaydetti:

"Bu potansiyeli tam olarak kullandığı zaman Avrupa'yı, Orta Doğu'yu besleyecek kaynak Muş'ta var. Bugün 1 milyon 300 bin civarında küçükbaş, 350 bin büyükbaş hayvan varlığı bizim potansiyelimizin çok altında. Belki bunun on mislini ileride göreceğiz. Bu işler yatırım meselesi. Ne kadar ölçekleri büyütüp, ölçek ekonomisine uygun tarım yaparsak o kadar verim elde ederiz. Tarımda sulama ve mekanizasyon son derece önemli. Bu konularda hep önemli adımlar atıldı. Muş Ovası için sulama ihalesi DSİ tarafından dört etapta projelendirildi. Toplamda 4-5 milyar liralık çok önemli bir yatırım. Bu işin ilk etabı kasım ayında ihale edilecek. Bu açıdan da 2023'e gelindiğinde ürün rekoltemizin ve ürün çeşitliliğimizin çok daha iyi noktaya geldiğini, hak ettiği potansiyeli çok iyi bir düzeyde kullanıyor olduğunu göreceğiz. Muş, ileride sadece Türkiye'yi değil Avrupa'yı da besleyebilecek kabiliyete erişecek."

Belediye Başkanı Feyat Asya da Muş'un dağlarıyla, ovasıyla önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise 320 çiftçiye yüzde 75 hibeyle 645 ton 802 kilogram sertifikalı buğday, arpa ve tritikale tohumu dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Törene, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu14 Eylül 2026 Pazartesi 15:03
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”14 Eylül 2026 Pazartesi 14:48
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.