• BIST 11456.34
  • Altın 5914.224
  • Dolar 42.6883
  • Euro 50.1539
  • Lefkoşa 14 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 14 °C
  • İskele 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 13 °C

Tarık Tarcan’a iki yıl hapis cezası!

Ünlü sunucu yıllar sonra Marmaris Adliyesi’nde görüntülendi. 8 yıldır Bozburun’da yaşayan sinema sanatçısı, sunucu ve manken Tarık Tarcan,...
Tarık Tarcan’a iki yıl hapis cezası!

Ünlü sunucu yıllar sonra Marmaris Adliyesi’nde görüntülendi. 8 yıldır Bozburun’da yaşayan sinema sanatçısı, sunucu ve manken Tarık Tarcan, satın aldığı araziye 80 metrekarelik iki katlı kaçak yapı yaparak imar kirliliğine neden olduğu iddiasıyla hakkında açılan davanın duruşması için Marmaris Adliyesi’ndeydi.

Mahkeme, Tarık Tarcan’a iki yıl hapis cezası verdi. Tarcan’ın daha önce herhangi bir suçtan dolayı kaydı bulunmaması nedeniyle cezasının beş yıl hükmü açıklanması geri bırakıldı.

Belinden rahatsız olan Tarcan, yalnız geldiği adliye merdivenlerini vatandaşların yardımıyla çıkıp duruşma sonunda yine vatandaşların yardımıyla inebildi.

Marmaris 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması dün sabah 09.00′da gerçekleşti. Davanın görülmesinin ardından Tarık Tarcan, adliye çıkışında İhlas Haber Ajansı Muhabiri’nin sorularını yanıtladı.

Tarcan, “Bir haftadır bel tutulması yaşıyorum. Ancak yurttaşlık bilinciyle mahkemeye gelmem gerektiğini düşündüm. Bozburun’da imar olmadığı için yapılan her yeni yapı kaçak sayılıyor. Bu yüzden prosedür gereği hakkımda imar kirliliğine neden olduğum gerekçesiyle dava açıldı. Beldede okul, cami, belediye binası bile kaçak sayılıyor. Yetkililerin çalışıp bu sahil beldelerinin imara kavuşturması halinde çirkin yapılaşmanın önüne geçilebilir” dedi.

Sanatçı, mahkeme kararıyla ilgili bilgi verdi. Tarcan ”Mahkeme 2 yıl hapis cezası verdi. Ancak herhangi bir suç kaydım bulunmadığından cezamın beş yıl hükmü açıklanması geri bırakıldı şeklinde konuştu.

Bozburun’da mütevazi bir hayat süren sanatçı Tarık Tarcan, “Dün akşam haberlerde izledim. Türkiye 2014 yılında yine tatil rekoru kırarak 115 gün tatil yapacakmışız. 365 gününün 115 günü tatil olan bir ülkede çalışıldığına inanmıyorum” ifadesini kullandı. 55 yaşına basan sanatçı Tarık Tarcan, “Mizaç olarak sigara ve içki içmiyorum, gece hayatımda yok. Sakin hayatı ve doğayı çok seviyorum. Bozburun’da huzur buluyorum” dedi.

Tarcan, duruşma sonrası belinin tedavisi için hastaneye gitti.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.