Yarıyıl tatilinin ardından okullar bugün açıldı

Yarıyıl tatilinin ardından okullar bugün açıldı. 62 bin öğrenci ders başı yaptı. 28 bini ilkokullarda, 30 bini ortaokul ve liselerde, 4 bini de meslek liselerinde olmak üzere 62 bin öğrenci çalan ders ziliyle sınıflardaki yerini aldı.

Yarıyıl tatilinin ardından okullar bugün açıldı. 62 bin öğrenci ders başı yaptı.

28 bini ilkokullarda, 30 bini ortaokul ve liselerde, 4 bini de meslek liselerinde olmak üzere 62 bin öğrenci çalan ders ziliyle sınıflardaki yerini aldı.

23 Eylül’de başlayan 2024-25 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 31 Ocak’ta karnelerin verilmesiyle tamamlanmıştı. İkinci dönemse 16 Haziran’da sona erecek.

Öte yandan kamu ve özel okullarda görev yapan 6 bin 300 öğretmen de bugün öğrencilerle birlikte ders başı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan elde edilen bilgiye göre, İlköğretim Dairesi’ne bağlı 128 okulda yaklaşık 28 bin, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 48 okulda yaklaşık 30 bin ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 13 okulda yaklaşık 4 bin meslek lisesi öğrencisi eğitim görüyor. Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezlerinde ise yaklaşık 450 öğrenci eğitim alıyor.

Kıbrıs Haberleri

GAÜ, üniversite sporlarında ilk üçte yer aldı
Polis örgütünün 62’nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri İskele’de devam etti
Randıman Korosu’ndan Babalar Günü’nde anlamlı ziyaret
Amcaoğlu, 2026 Dünya Budo Kupası şampiyonu kadın sporcuları kabul etti
“Polis Birimleri Tanıtım Etkinliği ve Polkestra Konseri” bu akşam İskele’de