Üstel: Hastane olan bölgeler ve hastaneler savaş esnasında bombalanamaz

Başbakan Ünal Üstel, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesine tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Üstel, “Hastane olan bölgeler ve hastane, herhangi bir savaş esnasında bombalanamaz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesine tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Üstel, “Hastane olan bölgeler ve hastane, herhangi bir savaş esnasında bombalanamaz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Şifa Hastanesini hedef almasına ilişkin Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunarak, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda artık istenmeyen durumların ortaya çıktığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başka hiçbir ülkenin bu konuda sesini çıkarmadığını vurgulayan Üstel, hastaneye sığınan insanların bombalanmasını şiddetle protesto ettiklerini söyledi ve bu savaşın durdurulması için çağrı yaptı.

Üstel, “Hastane olan bölgeler ve hastane herhangi bir savaş esnasında bombalanamaz. Bu bir savaş suçudur, bir cinayettir” dedi.

Kıbrıs Haberleri

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliğinden açıklama: “ 72 yaşındaki hastaya tüm tıbbi tedavi ve bakımlar eksiksiz yapılmaktadır“
Deniz Yıldızı Yardım Derneği, Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenledi
Erhürman’a 87 Bin Mühür Vuruldu
Bu Yenilgi Halkımızın Ahmak Olmadığını Gösteriyor
“Türkiye Bölgesel İş Birliğine Dahil Olmak İstiyorsa Kıbrıs Sorununu Çözmesi Gerek”