Üstel: 2024 yılı ülkemizi uluslararasına hazırlama yılıdır

Değirmenlik Sağlık Merkezi binası yüksek risk taşıdığı gerekçesi ile yıkıldı. Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Burada açıklama yapan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 6 Şubat depreminin ardından ortay

Değirmenlik Sağlık Merkezi binası yüksek risk taşıdığı gerekçesi ile yıkıldı.

Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada açıklama yapan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 6 Şubat depreminin ardından ortaya çıkan hassasiyet ve yapılan çalışmalar sonucunda Değirmenlik Sağlık Merkezi binasının yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılmasına karar verildiğini belirtti.

Dinçyürek, yapılan çalışmalar neticesinde binanın yıkılmasına kararı verildiğini ancak bu kararın geç çıkmasından dolayı yıkım işleminin de geciktiğini ifade etti.

Tüm projeleri sıfırdan hazırlanan Değirmenlik Sağlık Merkeziyeni binasının inşasına aynı yerde birkaç ay içinde başlanacağını belirten Bakan Dinçyürek, süratle bitirilmesi planlanan çalışmalar neticesinde 2024 yılının ilk çeyreğinde binayı bitirerek hizmete sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel de yetersiz kalması ve depreme dayanıklı olmadığından dolayı yıkımına başlanan Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin yeniden hızla inşa edileceğini belirtti.

Başbakan Üstel, “insanımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için gerek hastanelerimizde, gerek sağlık ocaklarımızda, gerekse ilaca kolay ulaşması için tüm çalışmalarınızı bitirmek üzereyiz o yüzden 2024’te; sağlıkta da ilaca erişimde de çok daha iyi bir yıl olacak ve geçmişte yaşanan sıkıntıları bundan sonra halkımıza yaşatmayacağız” dedi.

Kıbrıs Haberleri

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliğinden açıklama: “ 72 yaşındaki hastaya tüm tıbbi tedavi ve bakımlar eksiksiz yapılmaktadır“
Deniz Yıldızı Yardım Derneği, Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenledi
Erhürman’a 87 Bin Mühür Vuruldu
Bu Yenilgi Halkımızın Ahmak Olmadığını Gösteriyor
“Türkiye Bölgesel İş Birliğine Dahil Olmak İstiyorsa Kıbrıs Sorununu Çözmesi Gerek”