Türkiye’deki 14 Mayıs seçimlerinde KKTC’de oy kullanmak için son gün 9 Mayıs

Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemleri devam ediyor.

Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemleri devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 140 bin 111 kayıtlı Türk seçmenin bulunduğu KKTC’de, seçmenler hafta içi ve hafta sonu Lefkoşa ve Gazimağusa’daki sandıklarda oy kullanabiliyor.

Seçmenler, 09.00-21.00 saatleri arasında, 16’sı Lefkoşa’da ve 7’si Gazimağusa’da olmak üzere 23 sandıktan herhangi birinde oy kullanabiliyor.

Oy verme merkezleri, Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu, Gazimağusa’da ise Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı olarak belirlenmiş durumda.

14 Mayıs’taki seçimler için KKTC’deki Türk seçmenler, 9 Mayıs Salı gününe kadar oy kullanabilecek.

Güzelyurt’ta ise 29 Nisan’da başlayan oy kullanma süreci 1 Mayıs’ta sona erdi.

Oy verme işleminin bitmesinin ardından oylar ve seçime dair evraklar, Nakil Komisyonu ve diplomatik kuryelerle Türkiye’ye gönderilecek.

Kıbrıs Haberleri

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldı
Sevgül Uludağ hayatını kaybetti
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesi
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptı