Töre, Kalecik Belediye Başkanı Kalkan’ı kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC’nin 40.kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak amacıyla ülkede bulunan Ankara’nın Kalecik İlçesi Belediye Başkanı Duhan Kalkan’ı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC’nin 40.kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak amacıyla ülkede bulunan Ankara’nın Kalecik İlçesi Belediye Başkanı Duhan Kalkan’ı kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan konuk Belediye Başkanı, ülkeye her gelişinde gördüğü değişim ve gelişimlerden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, arzularının gösterilen bunca çaba sonrası dünya tarafından tanınan bir KKTC olması olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, Türkiye’nin sadece 20 Temmuz Barış Harekatı değil, sonrasında da Kıbrıs Türkünün refahı için bir çok kazanımlar elde etmesine olanak tanıdığını ifade ederek deniz altından suyun gelmesi ve şimdilerde kablo ile elektrik projesinin gündeme gelmesinin bunun en büyük örnekleri olduğunu kaydetti.

Mehmetçik ile Mücahidin bu topraklar için yan yana şehit olarak yattığını ifade eden Töre, bu topraklarda artık milli bir devletin kurulduğunu ve bundan da ödün verilemeyeceğini söyledi.
Başkan Töre, KKTC’nin Türküm diyen herkesin milli devleti olduğunu belirtti.

Kıbrıs Haberleri

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliğinden açıklama: “ 72 yaşındaki hastaya tüm tıbbi tedavi ve bakımlar eksiksiz yapılmaktadır“
Deniz Yıldızı Yardım Derneği, Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenledi
Erhürman’a 87 Bin Mühür Vuruldu
Bu Yenilgi Halkımızın Ahmak Olmadığını Gösteriyor
“Türkiye Bölgesel İş Birliğine Dahil Olmak İstiyorsa Kıbrıs Sorununu Çözmesi Gerek”