Polis, itfaiye, polis ve ambulans araçlarına yol verilmesi uyarısında bulundu

Polis, halkı acil siren kullanan itfaiye, polis ve ambulans araçlarına yol vermeleri konusunda uyardı. Polisten yapılan yazılı açıklamada, itfaiye, polis ve ambulans araçlarına yol verilmesinin hayat kurtarabileceği vurgulanarak, “Acil siren kullanan İtfa

Polis, halkı acil siren kullanan itfaiye, polis ve ambulans araçlarına yol vermeleri konusunda uyardı.

Polisten yapılan yazılı açıklamada, itfaiye, polis ve ambulans araçlarına yol verilmesinin hayat kurtarabileceği vurgulanarak, “Acil siren kullanan İtfaiye, polis ve ambulans araçlarına karşı trafikte duyarlı olalım ve yol verelim” denildi.

İtfaiye, polis ve ambulans araçlarına siren kullanmalarına rağmen yol üstünlüğü tanınmamasının Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası uyarınca suç olduğunun belirtildiği açıklamada, bu suçu işleyenlerin, mahkumiyeti halinde bir aylık asgari ücrete kadar para cezasına veya 6 aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabileceği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Trafikte yol vermediğiniz bu araçların, bir gün sizin ihtiyacınız için gelmek zorunda kalabileceğini unutmayınız” da denildi.

PGM/

Kıbrıs Haberleri

Emekliye ayrılan ve 30 hizmet yılını tamamlayan polislere plaket verildi
DAÜ sporcusu Ada Kafa, U18 Türkiye Şampiyonu oldu
54.Geleneksel İskele Festivali 26 Haziran’da başlıyor
Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başlıyor
“Keçenin Yolculuğu” videosu İtalya’da birinci oldu