Minia Kıbrıs Müzesi’nde ‘Minia Türkiye’ bölümü oluşturuldu








Tatlısı Belediyesi tarafından ülke turizmine kazandırılan ‘Minia Kıbrıs Müzesi’ her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Ülkenin çeşitli bölgelerindeki tarihi ve kültürel yapılarının minyatürünün bulunduğu müzede ülkemizdeki bir çok eserin minyatürleri yer alıyor.

Söz konusu müzeye yeni eklenen 'Minia Türkiye' bölümü ile bölgenin daha fazla turist çekmesi hedefleniyor.

Tatlısı Belediye Başkanı Hayri Orçan, pandemiden önce müzeyi yaklaşık 70 bin kişinin ziyaret ettiğini anımsatarak, müzede yeni oluşturulan bölüme 'Minia Türkiye' ismini verdiklerini kaydetti.

Orçan, 'Minia Türkiye' bölümündebelediyenin kardeş belediyeleri olan Kahramanmaraş, Çorum, Yalova, Gaziantep ve Erzurum da bulunan tarihi eserlerin minyatürlerinin yer aldığını ve aynı zamanda Artemis heykelinin de müzeye zenginlik kattığını söyledi.

'Minia Türkiye' bölümünde 11 eserin minyatürünün yer aldığını aktaran Orçan, müzede toplamda 38 esere ulaştıklarını ve amaçlarının ülkeye gelen her turistin bölgeyi ziyaret etmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Haberleri

Emekliye ayrılan ve 30 hizmet yılını tamamlayan polislere plaket verildi
DAÜ sporcusu Ada Kafa, U18 Türkiye Şampiyonu oldu
54.Geleneksel İskele Festivali 26 Haziran’da başlıyor
Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başlıyor
“Keçenin Yolculuğu” videosu İtalya’da birinci oldu