Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büst açılışı yapıldı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin hediye ettiği Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstü, ismini taşıyan Kültür ve Kongre Sarayı girişine yerleştirilerek törenle açıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin hediye ettiği Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstü, ismini taşıyan Kültür ve Kongre Sarayı girişine yerleştirilerek törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay konuşma yaparak, yeni nesillerin vefa duyduğumuz liderlerimizi tanımasının önemine vurgu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hasan Kılıç da törenindeki konuşmasında cumhuriyetin 40.yılının üniversitede de coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirterek, büstü hediye eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’ye teşekkürlerini dile getirdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın isminin verildiği Kültür ve Kongre Sarayı girişinde, büstünün yerleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kurucu Cumhurbaşkanı’nın kızı Ender Denktaş Vangöl ise devleti ileriye götürmek ve yüceltmenin herkesin görevi olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından merhum liderin kızı Ender Denktaş Vangöl büstün açılışını gerçekleştirdi.

Kıbrıs Haberleri

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliğinden açıklama: “ 72 yaşındaki hastaya tüm tıbbi tedavi ve bakımlar eksiksiz yapılmaktadır“
Deniz Yıldızı Yardım Derneği, Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenledi
Erhürman’a 87 Bin Mühür Vuruldu
Bu Yenilgi Halkımızın Ahmak Olmadığını Gösteriyor
“Türkiye Bölgesel İş Birliğine Dahil Olmak İstiyorsa Kıbrıs Sorununu Çözmesi Gerek”