“Kıbrıs Türkü yıllardan beri Anadolu’dan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı ilhamla özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazanabilmiştir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşen “Esaretten Özgürlüğe” isimli tiyatro etkinliğini izledi. Tiyatro etkinliğindeki konuşmasında, böylesine güzel bir eseri izlemekten dolayı duyduğ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşen “Esaretten Özgürlüğe” isimli tiyatro etkinliğini izledi.

Tiyatro etkinliğindeki konuşmasında, böylesine güzel bir eseri izlemekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar cumhuriyetin, bağımsızlık ve egemenlik demek olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün yıllardan beri Anadolu’dan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten ilham aldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, aldığımız bu güçle özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı kazanabildiğimizi söyleyerek bu tarihi tiyatro eserinin hazırlanıp sahnelenmesine emek veren herkese teşekkür etti.

Kıbrıs Haberleri

Emekliye ayrılan ve 30 hizmet yılını tamamlayan polislere plaket verildi
DAÜ sporcusu Ada Kafa, U18 Türkiye Şampiyonu oldu
54.Geleneksel İskele Festivali 26 Haziran’da başlıyor
Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başlıyor
“Keçenin Yolculuğu” videosu İtalya’da birinci oldu