İçişleri Bakanı Öztürkler, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Birimi”ni kurduklarını açıkladı

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik her türlü şiddete hayır demek, bu yönde toplumsal farkındalığı artırmak ve de İçişleri Bakanlığı sorumluluk alanları içerisinde görev yapan

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik her türlü şiddete hayır demek, bu yönde toplumsal farkındalığı artırmak ve de İçişleri Bakanlığı sorumluluk alanları içerisinde görev yapan kadınların karar alma süreçlerinde etkinliğini yükseltmek adına tamamen gönüllük esasına dayalı “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Birimini” kurduklarını açıkladı.

Bakan Öztürkler, sorunlu değil, sorumlu bir anlayışla hareket ettiklerine dikkat çekerek, kadınların gerek kamusal alanda gerekse de hayatın her alanında özellikle de karar alma süreçlerinde daha güçlü yer almasının çok önemli olduğunu belirtti.

Şiddetin her türüne karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğine de işaret eden Öztürkler, “Dilimizi değiştirebilirsek, hâkim anlayışı da değiştirebiliriz. Kıbrıs Türkü’nün kültür mayasında; hoşgörü, saygı ve dayanışma ruhunun olduğunu çok iyi biliyoruz. Kadına karşı şiddetin önlenmesinde en önemli faktör tartışmasız bir şekilde zihniyet değişimidir” dedi.

Kıbrıs Haberleri

Emekliye ayrılan ve 30 hizmet yılını tamamlayan polislere plaket verildi
DAÜ sporcusu Ada Kafa, U18 Türkiye Şampiyonu oldu
54.Geleneksel İskele Festivali 26 Haziran’da başlıyor
Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başlıyor
“Keçenin Yolculuğu” videosu İtalya’da birinci oldu