“Hükümetimiz ve Kıbrıs Türk halkı da bu süreç içerisinde elinden gelen yardımı yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve Ordu’dan gelen Kıbrıs gazilerini kabul ederek görüştü. Kabuldeki konuşmasında, her zaman Anadolu’daki kardeşlerimizle iç içe olduğumuzu ve aynı duyguları yaşadığımızı belirten Cumhurbaş

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve Ordu’dan gelen Kıbrıs gazilerini kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasında, her zaman Anadolu’daki kardeşlerimizle iç içe olduğumuzu ve aynı duyguları yaşadığımızı belirten Cumhurbaşkanı Tatar, acıda ve sevinçte bir olduğumuzu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden canlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek böyle şiddetli bir depremin, asrın depremi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüştüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, karşılıklı olarak birbirlerine taziyelerini sunduklarını ifade etti.
Yaraların en erken zamanda sarılmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, bundan sonra olası depremlere karşı tedbir alınması gerektiğini vurgulayarak; “Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir devlet olarak gereğini yapacaktır. Plan, program içerisinde enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandıktan sonra farklı projelerle deprem bölgelerinde mağdur olan vatandaşlara sahip çıkılacaktır. Hükümetimiz ve Kıbrıs Türk halkı da bu süreç içerisinde elinden gelen yardımı yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Halkımızda, deprem bilinci daha da yerleşmiştir. Öncelik okullarımız ve hastaneler olmak üzere binaların depreme dayanıklılık testleri yapılmaya başlanmıştır. Umarım bir daha böyle felaketler yaşanmaz” dedi.

Kıbrıs Haberleri

Emekliye ayrılan ve 30 hizmet yılını tamamlayan polislere plaket verildi
DAÜ sporcusu Ada Kafa, U18 Türkiye Şampiyonu oldu
54.Geleneksel İskele Festivali 26 Haziran’da başlıyor
Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başlıyor
“Keçenin Yolculuğu” videosu İtalya’da birinci oldu