Helin’in katili Altundağ’ın cezası belli oldu

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin İskele’de yaptığı oturumda kararı, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı okudu. Sanık, “tasarlayarak adam öldürme” ve “adam öldürme” suçlarından suçlu bulundu.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin İskele’de yaptığı oturumda kararı, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı okudu.

Sanık, “tasarlayarak adam öldürme” ve “adam öldürme” suçlarından suçlu bulundu. Dağlı, sanığın genç yaşta olmasına rağmen işlediği suçun vahşet düzeyine dikkat çekti ve kamu yararını korumak adına caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Kararda, suçun işleniş şeklinin soğukkanlı ve planlı olduğu, sanığın kurbanın başına altı kez çekiçle vurarak ölümüne neden olduğu vurgulandı. Mahkeme, çocuk cinayetleri ve kadına yönelik cinayetlerin artışına dikkat çekerek, bu tür suçların caydırıcı cezalarla önlenmesi gerektiğine hükmetti.

Sonuç olarak, sanık birinci suçtan ömür boyu hapis cezasına, ikinci suçtan ise 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Helin’in yakınları alkışlayarak adalet diye göz yaşları ile kararı karşıladı

Kıbrıs Haberleri

GAÜ, üniversite sporlarında ilk üçte yer aldı
Polis örgütünün 62’nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri İskele’de devam etti
Randıman Korosu’ndan Babalar Günü’nde anlamlı ziyaret
Amcaoğlu, 2026 Dünya Budo Kupası şampiyonu kadın sporcuları kabul etti
“Polis Birimleri Tanıtım Etkinliği ve Polkestra Konseri” bu akşam İskele’de