Elektronik etiketle ilgili genelge yayınlandı

1 Şubat 2025 itibarıyla uygulamaya geçmesi hedeflenen elektronik etiketle ilgili genelge yayınlandı. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede, elektronik raf etiketinde ürünün adının, barkodunun, satış fiyatının, son fiyat değişiklik ta

1 Şubat 2025 itibarıyla uygulamaya geçmesi hedeflenen elektronik etiketle ilgili genelge yayınlandı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede, elektronik raf etiketinde ürünün adının, barkodunun, satış fiyatının, son fiyat değişiklik tarihinin ve ürünün menşeinin yazılması gerektiği belirtildi.

Genelde, elektronik raf etiket sisteminde olması gerekenlerle ilgili teknik detaylar da yer alıyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili açıklama yaparak, elektronik etiket teknolojisinin yürürlüğe girmesi için hazırlıkların tamamlandığını belirtmişti.

Amcaoğlu, elektronik etiketle yıllık yaklaşık 2,5 milyar dolarlık ithalatın karşılığındaki perakende satış piyasasının denetimini sağlamayı hedeflediklerini duyurmuştu.

Kıbrıs Haberleri

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliğinden açıklama: “ 72 yaşındaki hastaya tüm tıbbi tedavi ve bakımlar eksiksiz yapılmaktadır“
Deniz Yıldızı Yardım Derneği, Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenledi
Erhürman’a 87 Bin Mühür Vuruldu
Bu Yenilgi Halkımızın Ahmak Olmadığını Gösteriyor
“Türkiye Bölgesel İş Birliğine Dahil Olmak İstiyorsa Kıbrıs Sorununu Çözmesi Gerek”