Cumhurbaşkanı Tatar Sydney’de Maarif Okullarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Sydney’deki prestijli Türk eğitim kurumlarından Maarif Okullarını ziyaret etti. Büyük bir coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a, Maarif Okulu öğrencileri halk oyunları ve Kıbrıs Türküleri’nin de seslen

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Sydney’deki prestijli Türk eğitim kurumlarından Maarif Okullarını ziyaret etti.

Büyük bir coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a, Maarif Okulu öğrencileri halk oyunları ve Kıbrıs Türküleri’nin de seslendirildiği koro içerikli bir gösteri sundu. Öğrencilere seslenen ve daha sonra sınıfları de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk dilinin önemine vurgu yaparak dünyanın 53 ülkesinde yüksek standartlarla eğitim veren ve bunu Türk dili ve kültürü ile harmanlayan Maarif Okullarında okumanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Türkçe’nin çok geniş bir coğrafyada 300 milyonu aşkın bir nüfus tarafından kullanılan önemli bir dil olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs meselesine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm Türk Dünyası için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, bu davaya sahip çıkmanın ve genç nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Haberleri

Fuat Oktay Kıbrıs gazileriyle buluştu
GAÜ, üniversite sporlarında ilk üçte yer aldı
Polis örgütünün 62’nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri İskele’de devam etti
Randıman Korosu’ndan Babalar Günü’nde anlamlı ziyaret
Amcaoğlu, 2026 Dünya Budo Kupası şampiyonu kadın sporcuları kabul etti