Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin, TÜRKPA Gözlemci Üyeliği’ne kabul edilmesini değerlendirdi:“Kıbrıs Türk Halkının haklarının tescili mücadelemize yorulmadan devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Gözlemci Üyeliğine kabul edilmesini değerlendirdi. Tatar konuyla ilgili yağtığı açıklamada, ‘KKTC Cumhuriyet Meclisimizin, Türk Devletleri P

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Gözlemci Üyeliğine kabul edilmesini değerlendirdi.

Tatar konuyla ilgili yağtığı açıklamada,

KKTC Cumhuriyet Meclisimizin, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Gözlemci Üyeliğini büyük bir memnuniyetle karşılıyorum.

TÜRKPA’nın gerçekleşen 12. Genel Kurulu’nda oy birliğiyle alınan kararla Meclisimizin gözlemci üye statüsü elde etmesi bizleri gururlandırmıştır. Bu onuru bize yaşatan, devletimizin Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci Üye olmasını sağlayarak mücadele meşalesini yakan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve TÜRKPA Gözlemci Üyeliğimizin mimarı TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda TÜRKPA’nın değerli üyelerine, kardeş ülke Parlamento Başkanları’na oy birliğiyle bize bu statüyü verdikleri için teşekkürlerimi iletmeyi görev sayıyorum.

Egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescil edilmesine dair çıktığımız bu onurlu yolda bir adım daha ilerlemiş olmamız geleceğe dair umudumuzu ziyadesiyle artırmıştır.

Kıbrıs Türk Halkının haklarının tescili mücadelemize yorulmadan devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.’ dedi.

Kıbrıs Haberleri

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliğinden açıklama: “ 72 yaşındaki hastaya tüm tıbbi tedavi ve bakımlar eksiksiz yapılmaktadır“
Deniz Yıldızı Yardım Derneği, Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenledi
Erhürman’a 87 Bin Mühür Vuruldu
Bu Yenilgi Halkımızın Ahmak Olmadığını Gösteriyor
“Türkiye Bölgesel İş Birliğine Dahil Olmak İstiyorsa Kıbrıs Sorununu Çözmesi Gerek”