Aydın Efeler Belediyesi “Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolcuğu” projesi için KKTC’’ye geldi

Türkiye’den Aydın Efeler Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi ile birlikte yürütülen “Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolcuğu” projesi için KKTC’ye geldi. Güzelyurt Belediyesinden verilen bilgiye göre, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından finanse ed

Türkiye’den Aydın Efeler Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi ile birlikte yürütülen “Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolcuğu” projesi için KKTC’ye geldi.

Güzelyurt Belediyesinden verilen bilgiye göre, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından finanse edilen Efeler ile Güzelyurt Belediyeleri tarafından yürütülen proje kapsamında, Güzelyurt ilçesinde proje kapsamında üretilecek olan enginarlar için işleme, saklama ve paketleme faaliyetlerinin yapılacağı bir tesis kurulacak ve kadın istihdamının desteklenmesi sağlanacak.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın da yer aldığı heyet, proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Güzelyurt Belediye Başkanı ve UBP Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Mahmut Özçınar, heyetle gerçekleştirdiği görüşmede, tarım alanında yapılacak üretimin bölgeye ekonomik bir ivme kazandıracağını söyledi.

Kıbrıs Haberleri

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldı
Sevgül Uludağ hayatını kaybetti
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesi
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptı