• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri geri itmesi İtalyan gazetesinde

Yunanistan'ın Ege Denizi'nde geri ittiği düzensiz göçmenlerin yaşadıkları İtalyan gazetesinde geniş şekilde yer buldu. Haber "Ege Denizi'nde Göç Düellosu: Yunanlılar bizi dövüyordu, Türkiye sayesinde kurtulduk" başlığı ile yayınla
Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri geri itmesi İtalyan gazetesinde

İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Il Messaggero’da bugün yayımlanan haberde, Ege Denizi'nde Yunanistan tarafından itilen düzensiz göçmenlerin yaşadıkları anlatıldı.

"Ege Denizi'nde Göç Düellosu: Yunanlılar bizi dövüyordu, Türkiye sayesinde kurtulduk" başlığıyla verilen haberde, Samir isimli bir göçmenin ifadeleri yer aldı.

"Yunanlılar bizi dövdü”

İtalyan gazetesine, bu kaçış için insan tüccarlarına 400 dolar ödediğini aktaran Samir, "Yunanlılar bizi dövdü, cep telefonlarımızı ve suyumuzu aldı. Sonra motoru bottan ayırdılar, motoru fırlatıp attılar ve bizi kıyıya itip sürüklenmeye bıraktılar" ifadelerini kullandı.

Haberde, göçmenler arasında Suriyeli, Somalili, Eritreli ve Cibutililer olduğu belirtilirken, Kuzey Avrupa'ya kaçma niyeti olan bu göçmenlerin planının "Yunan duvarı" karşısında çöktüğü, buna karşın göçmenlerin bir kez daha deneme niyetinde olduğu yazıldı.

Haberde, Türkiye'nin turistik noktalarından uzakta geceleri, "gerçek bir deniz savaşı haline gelen" sahnelerin yaşandığı ifade edilerek, "Dramatik senaryo her zaman aynı: Göçmenler Yunanistan'a ulaşmaya çalışırlar, ancak Atina'nın Sahil Güvenliği, Samir ve onun gibi birçok kişinin giderek daha sık anlattığı yöntemleri kullanarak onları reddediyor" yorumu yapıldı.

“Geri itmeler belgelendi”

Hava ve deniz koşullarının kötüleştiği aylarda denizde bir katliam yaşanması riskinin yüksek olduğu ifade edilen haberde, Atina'nın Türk sularına ittiği göçmenleri kurtarmak için Ankara'nın her gün müdahalede bulunduğu ve ekipmanını arttırdığı açıklandı.

Haberde, "Türk tarafında, Yunanistan’ın kıyıdaki göçmenlerin durumunu nasıl ele aldığı konusunda güçlü bir rahatsızlık var" ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan’ın bu tür aşırı yöntemleri kullandığını her zaman reddettiği belirtilen haberde, Ege'nin bu bölümünde bir süredir devam eden geri itmelerin, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından da belgelendiği bilgisi paylaşıldı.

Gazetede, Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin sadece 2021’de 14 Eylül’e kadar olan dönemde denize terk edilmiş 8 bin 423 göçmeni kurtardığı bilgisi de yer aldı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.