• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • İskele 17 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 17 °C

XII. spor şurası başladı

Spor Dairesi Müdürlüğü’nün organize ettiği XII: Spor Şurası, dün Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.
XII. spor şurası başladı

Spor Dairesi Müdürlüğü’nün organize ettiği XII: Spor Şurası, dün Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. XII. Spor Şurası Daimi Bürosu Genel Sekreteri Haldun Oktay’ın konuşmasıyla başlayan XII. Spor Şurası’na, Başbakan ve XII. Spor Şurası Divan Başkanı sıfatıyla Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KKTC Milletvekilleri, Belediye Başkanları, bürokratlar, akademisyenler, öğretmenler ve spor federasyonu temsilcileri katıldı. XII. Spor Şurası’nda Divan Başkan Yardımcılıklarına Hasan Hastürer ve Çelen Oben seçilirken, Divan Sekreterliklerini ise Rana Hastunç ve Burcu Engür üstlendi.

Kasapoğlu: “Yetenek Taraması ve Sporcu Yönlendirme Projesi’ni hayata geçireceğiz”   

XII. Spor Şurası’na katılan Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunmaktan ve XII. Spor Şurası’na iştirak etmekten ötürü mutlu olduğunu dile getirerek, konuşmasına geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan ve dört gencimizin hayatını kaybettiği sel felaketine değinerek, hayatını kaybeden gençlere Allahtan rahmet, yaslı ailelerine ise sabırlar diledi.

XII. Spor Şurası’nın, KKTC’nin spor alanında atacağı adımların ve takip edeceği spor politikalarının belirlemesinde yol gösterici olacağına dikkat çeken Kasapoğlu, Türkiye’de başlattıkları Yetenek Taraması ve Sporcu Yönlendirme Projesi’ni, KKTC’de de hayata geçirmek için çalışma başlatacaklarını açıkladı. KKTC’de spor tesislerini artırmak, Gençlik Merkezleri ve yeni Atletizm pistlerini hayata geçirmek için KKTC Devlet yetkilileri ile tam bir uyum ve işbirliğiyle hareket edeceklerini söyleyen Kasapoğlu, iki ülke halkının işbirliğini ve dayanışmasını artırmak için adım atmaya hazır olduklarını söyledi.

KKTC sporcularına uluslararası organizasyonlarda uygulanan haksız ambargoları kabul etmediklerini ve kınadıklarını dile getiren Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Spor Federasyonları Birliği’ne de çağrıda bulunarak, uygulanan bu haksız ve insan haklarına aykırı tutumlarını gözden geçirmelerini istedi.

Erhürman: “Ödül ve Teşvik Sistemini uluslararası seviyeye getirmeliyiz”

XII. Spor Şurası’nda konuşan KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, ülke sporunun geleceğine yön verecek olan XII. Spor Şurası’nın, ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, ülke sporumuzun tesislerden çok, sporcularımıza uluslararası hedefler gösterici adımlar atmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Sporcularımızın önüne uluslararası hedefler koymadan onlardan başarı beklemenin anlamsız olduğuna değinen Erhürman, aramızda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da bu konudaki görüşlerini ilettiğini ve kendilerinden bu konuda yardım istediklerini anlattı. Ülke nüfusumuzun az olmasına rağmen, yetiştirdiğimiz yetenekli sporcularımızla, uluslararası alanlarda ne tür başarılar elde edeceğimizi kanıtladığımızı dile getiren Başbakan Tufan Erhürman, uluslararası dereceler elde eden tüm ülke sporcularımızla gurur duyduğunu ifade etti. XII. Spor Şurası Genel Kurulu’ndan tek ricasının, Ödül ve Teşvik Sistemi’ne büyük önem vermelerini ve objektif bir biçimde uluslararası düzeyde bir Ödül ve Teşvik Sistemimiz olması için çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Erhürman, XII. Spor Şurası’nın, çok iyi sonuçlar vermesini temenni ederek tüm katılımcılara başarılar diledi.

XII. Spor Şurası’nda günün programı:

13 ARALIK 2018 PERŞEMBE:

09:00 – 12:00             Komisyon Çalışmaları

12:00 – 13:30             Öğle Arası

13:30                          Komisyon Çalışmaları

14 ARALIK 2018 CUMA:

09:30 – 11:00             II: Genel Kurul Oturumu

Komisyon Raporlarının Okunması ve Onaylanması

11:30 – 12:30             Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Aday Belirlenmesi

12:30 – 13:30             Öğle Arası

13:30 – 14:00             Kulis Çalışmaları

14:00 – 14:45             Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Seçimi

14:45                          Seçim Sonuçlarının Açıklanması ve Kapanış

 

 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.