• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

UBP'de "aday listelerinde hile" iddiaları fos çıktı

23 Ocak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde Ulusal Birlik Partisi'nin çıkardığı milletvekillerinin, aldıkları oylara göre sıralaması dikkat çekti. Aday sıralamasının seçim sonuçlarına yansıdığı görüldü.
UBP'de "aday listelerinde hile" iddiaları fos çıktı

   23 Ocak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde Ulusal Birlik Partisi'nin çıkardığı milletvekillerinin, aldıkları oylara göre sıralaması dikkat çekti. Aday sıralamasının seçim sonuçlarına yansıdığı görüldü. Sandıktan çıkan milletvekillerinin sıra numaraları, aday sırasıyla birebir benzerlik gösterdi. 

   Böylelikle sandıktan çıkan sonuçların aday sıralaması ile paralellik göstermesi, listelerde hile iddilarını da fos çıkarmış oldu. 

   Seçim süreci boyunca aday sıralaması ile ilgili ortaya atılan iddialar, listelerde hile yapıldığı ve bazı adayların bilerek ön sıralara çekildiği yönündeydi. Ancak seçim sonucunda sandıktan çıkan sonuçlar iddilara yanıt niteliğinde oldu. 

   Ulusal Birlik Partisi’nin 11 Aralık 2021'de düzenlediği aday sıralama seçimi sonrasında gerek aday listesine giremeyen aday adayları, gerekse sıra numarasını beğenmeyen bazı adaylar ve amaçları ne olduğu tam olarak belli olmayan bazı kişiler, ısrarla aday belirleme seçiminin şaibeli olduğunu dile getirmiş ve bu iddialarını basına da yansıtmışlardı. 

   Seçimin ardından ortaya çıkan tablo ise, aday sıralamasında oluşan aritmetiğin, genel seçimde bozulacağını iddia eden bu odaklara cevap niteliğinde oldu. 

"Sandıktan tokat gibi cevap geldi" 

   Partili kaynaklara göre; aday listesinin neredeyse tamamının meclise girmeye hak kazanmasıyla beraber, tüm şaibeler ortadan kalkmış ve sıralamanın ne kadar adil yapıldığı ortaya çıkmış oldu.  

   7 kişinin vekil seçildiği Lefkoşa’da; aday sırasındaki ilk 7 kişiden 6’sı vekil olmayı başardı. Sadece aday sıralama seçiminde 97 oyla Zorlu Töre’nin önünde yer alan Savaş Atakan'ın bu sırasını koruyamadığı ve seçimde 1268 tercih farkıyla Töre'nin gerisine düşerek, meclise giremediği görülüyor. 

Gazimağusa’ya bakıldığı zaman ise; aday sıralamasının ilk 6 sırasını alan adayların, tümünün seçimde de meclise girmeye hak kazandığı görülüyor. 

Girne’de de Lefkoşa’ya benzer bir tablo göze çarpıyor. Kontenjan adayı olan İzlem Gürçağ Altuğra seçimde meclise girmeye hak kazanarak aday sıralamasındaki 5. kişinin yerini almış oluyor. 

Girne bölgesinde ise; aday sıralamasında 124 oyla Hasan Küçük’ün önünde yer alan Türel Öksüzoğlu'nun bu başarısını seçime taşıyamayarak, 130 oy farkıyla yerini Hasan Küçük’e kaptırdığı görülüyor. 

İskele, Güzelyurt ve Lefke’de de tablo bozulmuyor ve aday listelerindeki sıralamanın genel seçime yansıdığı göze çarpıyor. 

lefkosa.jpgiskele.jpgguzelyurt.jpggirne.jpglefke.jpggazimagusa.jpg

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.