• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 20 °C

Türk takımları Avrupa'da sahne aldı

3 temsilcimiz Avrupa'da sahne aldı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a yenildi. Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, Lazio'yu tek golle geçti. Fenerbahçe ise Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı
Türk takımları Avrupa'da sahne aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk hafta maçında Beşiktaş, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a sahasında 2-1 mağlup oldu.

Jude Bellingham'ın 20. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Borussia Dortmund, 45+3. dakikada Erling Haaland'ın golüyle skoru 2-0 yaptı. Siyah-beyazlıların golünü ise 90+4. dakikada Francisco Montero kaydetti.

Beşiktaş bu sezon ilk kez gol yedi

Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda ilk gollerini Borussia Dortmund'tan yedi.

Ligde oynadığı 4 maçta kalesini gole kapatan siyah-beyazlı ekibe, bu sezonki ilk resmi golü 20. dakikada Bellingham attı.

Beşiktaş ayrıca Borussia Dortmund karşısında bu sezon ilk kez resmi bir maçta mağlubiyet yaşamış oldu.

Aynı zamanda, teknik adamlık kariyerinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın "Devler Ligi" macerası da mağlubiyetle başladı.

Beşiktaş, gruptaki ikinci maçında 28 Eylül Salı günü saat 19.45’te Ajax’a konuk olacak.

Galatasaray Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında sahasında İtalya'nın Lazio takımını 1-0 yenerek bu etaba galibiyetle başladı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında oyunun kontrolünü Galatasaray elinde tuttu. İyi pas yapan sarı-kırmızılılar, rakibinin baskı kurma çabalarına izin vermedi.

İlk yarıda en net pozisyona Galatasaray, Olimpiu Morutan ile girerken, genç futbolcunun şutunda top direkten döndü. Bunun haricinde iki ekip adına da önemli bir pozisyon yaşanmazken devre arasına 0-0 eşitlikle girildi.

İkinci yarıda baskılı ve etkili oynayan taraf yine Galatasaray oldu. Kerem Aktürkoğlu ile ataklar geliştiren sarı-kırmızılı ekip, aradığı golü 67. dakikada Lazio kalecisi Thomas Strakosha'nın büyük hatasında buldu.

Kalan bölümde iyi savunma yapan Galatasaray, rakibine uzaktan şutlar haricinde net gol fırsatı vermedi ve mücadeleyi 1-0 kazandı.

Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip, Lazio'nun yanı sıra Fransa'nın Olympique Marsilya ve Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımlarının yer aldığı gruba 3 puanla iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşma sonrasında Galatasaraylı futbolcular, galibiyeti taraftarıyla karşılıklı tezahürat yaparak kutladı.

Galatasaray, gruptaki ikinci maçını 30 Eylül Perşembe günü deplasmanda Olympique Marsilya ile oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe deplasmanda Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımıyla karşılaştı.

Fenerbahçe 10. dakikada Mesut Özil'in golüyle öne geçse de 41. dakikada Sam Lammers'in golüne engel olmadı ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Temsilcimiz Fenerbahçe'de Mergim Berisha'nın 90+2. dakikada attığı gol VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.