• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 26 °C

Türk okçular olimpiyat yolunda günde 10 saat çalışıyor

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen 2020 Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kampı'na katılan Türk sporcular için günde 10 saatlik antrenman programı uygulanıyor.
Türk okçular olimpiyat yolunda günde 10 saat çalışıyor

Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen kampa 12 milli sporcu katılıyor. Türk okçular, kampta zaman zaman değişik ülkeden takımlarla da çalışarak, rakiplerinin durumunu da görme fırsatı buluyor.

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, 2020 Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kampı'nın geçen yıl ekimde başladığını, halen devam ettiğini söyledi.

Genel hazırlık döneminin son kampını gerçekleştirdiklerini aktaran Ergin, "Sporcularımızla bu dönemde fiziksel kuvvet ve dayanıklılık antrenmanlarımızı gerçekleştirdik. Sezon hazırlıklarını ve performansa dayalı antrenman metotlarını uygulamaya başlayacağız. Almanya, İngiltere, Fransa gibi Avrupa'nın önde gelen takımları bizlerle çalışmalarını sürdürdü. Çok uluslu kamplar düzenledik." diye konuştu.

İngiltere Milli Takımı ile ikili kamp

Ergin, şu anda İngiltere Milli Takımı ile ikili kamp yaptıklarını, çalışmaları 24 Şubat'a kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Ergin, genel hazırlık dönemini 24 Şubat'ta noktalayıp, 29 Şubat'ta Antalya'daki 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde tekrar çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

"Milli takımımız şu an klasik yayda 6 erkek, 6 kadın sporcudan oluşuyor. Geçtiğimiz yılı uluslararası arenada 29 madalyayla tamamladık. Sporcularımızın eksiklerini, gelişimlerini takip ediyoruz. Sporcularımızın 2020 Olimpiyatları öncesinde hem kota yarışmalarında hem de umut ediyoruz ki kotayı aldıktan sonra katılacağımız olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri için çalışmalarımız sürüyor."

[Fotoğraf: AA]

2020 yılının ilk kota yarışması Antalya'da

Ergin, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ilk kota yarışmasının 20-26 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleştirileceğini söyledi.

"Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nda burada bir kadın bir erkek kota şansımız var. Yine Antalya'daki bu organizasyondan bir ay sonra 21-28 Haziran'da Berlin'de hem kadın hem erkek takım kota yarışmasında mücadele edeceğiz. Burada yarışacağımız rakiplerimizin bir çoğuyla ikili, üçlü kamplar gerçekleştiriyoruz. Şu an hazırlıklarımız, planladığımız şekilde sürüyor. Umut ediyorum ki 29 Şubat'ta Antalya'ya geçtiğimizde fiziksel olarak hem kuvvet hem de dayanıklılık anlamında sporcularımız tam anlamıyla hazır olacaklar."

[Fotoğraf: AA]

Ergin, şu ana kadar herhangi bir sakatlık durumunun yaşanmamış olmasının da sevindirici olduğunu vurguladı.

"Sporcularımız günde yaklaşık 10 saat hem ok atıyorlar hem de ok atmanın yanında üst seviyede çalışma yapıyorlar. Antrenmanlar sonunda yaptığımız yenilenme uygulamalarıyla sporcularımızın bugüne kadar sakatlık yaşamadan gelmelerini başardık. Sezon içerisinde böyle problem yaşamadan bu yılı en iyi şekilde geçireceğimi ümit ediyorum." 

Kocakaya: Türkiye'yi gururlandıracaklarını düşünüyorum

2020 Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kampı'nı ziyaret eden Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ise okçuluk milli takımının son dönemde önemli başarılara imza attığını söyledi. Kocakaya, okçuluk branşında çok disiplinli milli takımlara sahip olunduğunun altını çizdi.

"Geçen yıl olimpiyat kotasını çok az farkla kaybettiler. Şu an olimpiyat kotası ve madalya için uğraşıyorlar. Kampın son dönemi. Ben de Gençlik ve Spor Bakanlığı adına kendilerini ziyaret için buraya geldim. Çalışma temposu çok iyi görünüyor. Bugün gördüğüm seviyeden son derece memnunum. İnşallah takımımız kota yarışmasına kadar çok daha iyi düzeye gelecek. Türkiye'yi gururlandıracaklarını düşünüyorum."

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.