• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Turizm Sektöründe Yerli Üretimin Artırılması Etkinliği yapıldı

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası, ‘Turizm Sektöründe Yerli Üretimin Artırılması Etkinliği’ gerçekleştirdi.
Turizm Sektöründe Yerli Üretimin Artırılması Etkinliği yapıldı

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası, ‘Turizm Sektöründe Yerli Üretimin Artırılması Etkinliği’ gerçekleştirdi.

Etkinlikte iki örgüt arasında iş birliği protokolü de imzalandı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başbakan Ersin Tatar, KKTC’de önemli ölçüde gelişmeler olduğuna dikkati çekerek, moral ve motivasyonun bozulmaması gerektiğini vurguladı.Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yer alan etkinlikte ilk olarak, Turizm Sektöründe Yerli Ürün Kullanımının Artırılması Raporunun Sunumu yapıldı.

KTSO Başkanı Candan Avunduk sunumun ardından yaptığı konuşmada, turizme yatırımın önemine işaret ederek, doğru politika ile ülkede daha fazla yerli ürün tüketilmesi gerektiğini söyledi.KITOB Başkanı Dimağ Çağıner de, turizm ve turizm geliri arttıkça yerli üretimin de arttığını belirterek, koordinasyon ve işbirliği gerekliliği üzerinde durdu.Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel de, sorunların çözümü için sanayiciler ve otelcilerle işbirliği halinde olacaklarını kaydederek, “2020 yılında bütün tarafların katılımı ve ürün bazında yapılacak toplantıların organize edilmesi adına çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da, ekonomiyi büyütmenin önemine işaret ederek, bu anlamda teknolojinin ileriye taşınmasının şart olduğunu söyledi. Taçoy, Mart ayına kadar elektiriğe zam olmayacağını da yineledi.

Ana Muhalefet CTP Başkanı Tufan Erhürman da, turizm sektörünün gelirlerinin artırılması ve turizmden elde edilen gelirin ülkede daha fazla kalmasının yollarının aranması gerektiğini belirtti.

Başbakan Ersin Tatar ise toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede önemli ölçüde yatırımlar yapıldığını kaydederek, KKTC’de artık dıştan gelen önemli markalarla rekabet edebilir düzeye geldiğini söyledi.Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye alışveriş için gelenlerin sayısının arttığını kaydeden

Tatar, Rum tarafının bu geçişlerden rahatsızlık duyduğunu ve Türk tarafının ekonomisine balta vurmak için Meclis’e yasa tasarısı götürdüğünü anlattı.Başbakan Tatar, KKTC’den direkt uçuşların da Rum tarafının vetosu dolayısı ile engellendiğini hatırlattı.

KKTC’de önemli ölçüde gelişmeler olduğunun altını da çizen Başbakan, moral ve motivasyonun bozulmaması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından KITOB – KTSO İşbirliği Protokolü imzalandı.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.