• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Tokel:Hayat normale dönmüştür.Şimdi yaşananlardan ders çıkarıp gereğini yapma zamandır

Siyasal İletişim uzmanı Özdemir Tokel, Çatalköy’de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaları değerlendirdi.
Tokel:Hayat normale dönmüştür.Şimdi yaşananlardan ders çıkarıp gereğini yapma zamandır

Siyasal İletişim uzmanı Özdemir Tokel, Çatalköy’de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaları değerlendirdi.

Sabah Habere konuk olan Tokel, hükümetin yaşanan olayın ardından hayatın normalleştirilmesi süreciyle ilgili başarılı adımlar attığını ifade etti.

Meydana gelen patlamanın etkilerini turizm açısından değerlendiren Tokel, olayın sektörü mutlaka bir noktadan etkileyeceğini bu nedenle doğru adımlar ve açılımlar yapmak gerektiğini kaydetti.Tokel ortada bir seferberlik çağrısı olduğunu seferberlik kelimesi dahi olağanüstü bir durum algısı yarattığınını söylerken bizim temel anlamda yaşamın normalleştiğine karşı mesajlar vermemiz gerektiğini söyledi.Tokel olağanüstülüğü sürdürmenin, ülke adına gerek ekonomik gerekse turizme verdiği zararla çok daha vahim sonuçlara yol açabilileceğini ifade etti.Tokel , olay bölgesinde hayatın normale döndüğünü olayın ne kadar vahim olursa olsun, hükümetlerin asli görevi koşulları derhal normalleştirerek insanların normal koşullara ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi..

Özdemir Tokel ülkesel güveniliğimiz adına çok önemli bir işlev gören askerimizin varlığının, dış güvenliğimizi sağlarken iç güvenliğimizde zaafiyete yol açmasını hiçbirimizin istemediğini ifade etti..

Tokel alınacak çok fazla dersimiz yapacak çok fazla işimizin olduğunui bir müsibet bin nasihattan iyidir şeklindeki anlayışımızı derhal değişmemiz gerektiğini,başımıza kötü bir iş gelmeden hiçbir konuda tedbir almadığımızı söyledi.

Tokel konuşmasında zarar gören tesislerin olağanüstü bir gayretle hemen hizmet vermeye hazırladıklarını misafir ettikleri konukları mağdur etmediklerini söyledi.

Hükümetin 8 maddede açıkladığı kararlar oldukça yerinde kararlar olduğunu düşünen Tokel, olayın yaşandığı andan itibaren devletin tüm ilgili kesimlerinin tam bir uyum içerisinde çalışarak hayatın normale dönmesi adına önemli çabalar ortaya koyduklarını da dile getirdi.

Tokel Rum tarafında görevli üstelik bu adaya barış getirmek, iki toplumu kucaklamak gibi bir misyonun sözde liderliğine soyunan bir Avrupa ülkesi büyükelçinin, , kalkıp Girne’ye gidip tesislerden ayrılmak sitemeyen vatandaşları zorla otobüslere doldurup güneye geçirme çabası, provakasyonları, manipülasyonları, tavırları en hafif tabiri ile terbiyesizlik olduğunu söyledi.

(BRT)

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.