• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

TKP'nin aday adayları belli oldu!

İşte TKP-YG ile BKP’nin aday adayları...
TKP'nin aday adayları belli oldu!

TKP-YG ile BKP’nin oluşturduğu seçim ittifakı 7 Ocak seçimlerindeki aday listesini belirlemek üzere dün akşam YDÜ Kütüphanesi’nde ön seçim gerçekleştirdi

TKP Yeni Güçler milletvekili adaylarını dün akşam gerçekleştirdiği Değişim ve Kurtuluş Şöleni’nde  seçimle belirledi. YDÜ Kütüphanesi’nde yapılan seçim işlemi sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Milletvekili adaylarının tam listesi bugün açıklanacak. Aday belirleme öncesinde TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı yaptığı konuşmasında BKP ile kurulan seçim ittifakına dikkat çekti. Çakıcı içlerinde CTP’li, UBP’li, DP’li ve BKP’lilerin olduğuna dikkat çekerek çıktıkları yolda beraber yürüyeceklerinin altını çizdi. Kıbrıs Türk halkını değişim sloganı ile DP, CTP ve UBP’den kurtarmak için yürüdüklerini kaydeden Çakıcı TKP Yeni Güçler’in anketlerde aşağı sıralarda gösterildiğini anlattı. Kıbrıs Türk halkının kandırılmaya çalışıldığını iddia eden Çakıcı: TKP-YG durduramaz. Hepimiz bir araya geldik düzene bir bakın kanımızı emiyorlar. 5 yıl içerinde kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratamazsak ben siyasi hayatta bulunmayacağım” dedi.

“Düzeni yıkacağız”

Mehmet Çakıcı: Biz bir yola çıktık, bu düzeni yıkacağız bize saldırmaları doğal.  Biz bir ittifak yaptık bir noktada buluştuk bu yolculuk iktidar yoludur biz gelecekte hükümetiz. Adaylık konusunda toplumun her kesiminden insan seçtik. Hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

 

İzcan: Bu saltanatın da sonu olacaktır

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan şölende yaptığı konuşmasında “Bizler birleşik güçlü bir mücadele için bir araya geldik. Eşit, özgür ve birleşik ortak bir vatan için bir araya geldik. Bu düzeni hep birlikte yıkacağız. CTP-DP hükümeti 11 bin vatandaşlık verdi, Serdar Denktaş ekliyor daha da vereceğiz. Peki bu rezil düzenin devamını kabul edecek misiniz?” dedi. Genç işsizlik oranına dikkat çeken İzcan bu durumun kimsenin umurunda olmadığını kaydetti. Eğitimdeki sorunlara değinen İzcan, eşitlik, adalet ve özgürlük istediklerini söyledi. İzzet İzcan: “Kıbrıs Türkü bir çatı altında toplanmasının zamanı gelmiştir. Önümüze bir fırsat çıkmıştır bizden korksunlar istedikleri kadar yalan iftira atsınlar bu saltanatın da sonu olacaktır” dedi.

 

Aday aday listesi şöyle:

 

Lefkoşa:

  1. Seda Okgül
  2. Fahri Onbaşı
  3. Seval Oyaltan
  4. Reşat Soylukal
  5. Hediye Yiğiter
  6. Yusuf Akama
  7. Fatma Alçıcıoğlu
  8. Ahmet Avano
  9. Kemal Yalkın Aykutlu
  10. Uğur Barani
  11. Ayşe Can
  12. Mehmet Davulcu
  13. Bahire Korel

 

Mağusa

  1. Bahadır Cevher
  2. Hatice Serpil Çağansel
  3. Mustafa Emiroğulları
  4. Hibeti Evginel
  5. Ali Gulle
  6. Umut Kadı
  7. Tamer Karakaşlı
  8. Cafer Koçak
  9. İbrahim Korhan
  10. Bakiye Lord

 

 

Girne

 

  1. Ertuğrul Bildağ
  2. Seral Çetindal
  3. Yurdaer Garip
  4. Elif Gümüşmaden
  5. Hüseyin Hakansoy
  6. Meyrem Karaaziz
  7. Güller Karamalli
  8. Yasin Kurt
  9. Ali Kutluer

 

İskele

  1. Ali Şamali
  2. Mustafa Tarhan
  3. Mehmet Taş
  4. Hüseyin Beyaz
  5. Esma Kızıl

 

Güzelyurt

  1. İpek Özsoy
  2. Ümral Volkan
  3. Naran Mesutoğlu

 

Lefke

 

  1. Ali Üncü
  2. Hasan İzzet Dinçoğlu
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.