• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 20 °C

TKP ve BKP adayları belirlendi

SON DAKİKA...
TKP ve BKP adayları belirlendi

TKP Yeni Güçler ile BKP’nin oluşturduğu Değişim ve Kurtuluş İttifakı dün akşam düzenlediği “ Değişim ve Kurtuluş Şöleni ” ile 7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimleri milletvekili adaylarını yaptığı ön seçimle belirledi. Yoğun ve coşkulu bir katılım ile gerçekleşen “ Değişim ve Kurtuluş’ temalı şölende ülkemizin tanınmış ve sevilen gruplarından SOS sevilen şarkıları ile kulakların pasını silerken, şölende sahne alan Folklor Ekibi de katılımcılara görsel bir şölen sundular. Daha sonrasında Demokrasi ve emek mücadelesinde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri ve yakın bir zamanda geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Mertekçi ve BKP kurucularından Özker Özgür anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

YDÜ Kütüphane Salonunda coşkulu ve yoğun bir katılım ile gerçekleşen şölende TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem ve BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün katılımcılara hitaben söz aldılar.

MEHMET ÇAKICI

Şölene katılan partililere hitaben “burada olduğunuz için çok mutluyum” diyerek söze başlayan, TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı, Ülkenin sil baştan değişime ihtiyacı olduğunu söyledi. Çakıcı, “ Bu eski siyaset yapısı bitmeli ve yerine yeni bir yönetim gelmelidir. Çünkü bu ülkede değişmesi gereken çok şey var. Halen daha Kamu reformu, sağlık reformu, eğitim reformu, tarım reformu yapılmadı. Ülkede sivilleşme ve demokratikleşme gerçekleşmedi” dedi.

“Özel bir zümrenin hegemonyası altında bu ülke 40 yıldır yönetiliyor” açıklamasında bulunan Çakıcı, “ UBP, CTP ve DP gibi partilerin bu yapıyı koruyan siyasetleri halen daha devam etmektedir. Bu düzen, bu ganimet düzeni artık değişmeli ve bunlardan tümüyle kurtulmalıyız. Bunun içinde güçlü donanımlı, tecrübeli insanların yanında gençlerin de bulunduğu bir siyasi partiye bir güce ihtiyacı var. Buda TKP Yeni Güçler’dir.” dedi.

Adaylarını ilk olarak açıklayan ve üyelerine ilk olarak sıralayan yapan parti olarak kamuoyunun önüne sunuyoruz. Baskın seçim diyerek, bizi baskına uğratacaklarını düşünenlerin tuzağa kendilerinin düşmüştür” diyen Çakıcı , “ Bugün TKP Yeni Güçler’in iktidara yürüyüşünün temellerinin atıldığı ilk gündür. Çiftçilikte zenginlik sınırı getirerek ülkedeki köy ağası dönemlerini sona erdireceğiz.  Faiz yasasını değiştirerek faiz mağduriyetini ortadan kaldıracağız. Vergi reformu ile zenginden daha çok, az gelirliden daha az vergi alarak adaletli bir vergi sistemini sağlayacağız. Büyük şirketlere verilen vergi muafiyetlerine tümüyle son vereceğiz. Kıbrıs’ta yeni bir dönem başlayacak. Kıbrıs Türk Halkı 8 Ocak sabahı yepyeni bir güne uyanacak” dedi.

Ülkede uyuşturucu ve insan kaçakçılığı, fuhuş, kumar, çocuk istismarı yanında birçok sorun ile boğuştuğunu, ülkenin mafyaların kontrolünde olduğunu, Kıbrıs Türk Halkının ülkenin içinde bulunduğu bu kokuşmuş düzenden artık bıktığının altını çizen Çakıcı, “ Ülkedeki mevcut statükonun devamını isteyen ve bundan nemalananların en büyük korkusu TKP Yeni Güçler’dir” dedi.

Çakıcı, “ Biz bir yola çıktık, bu düzeni yıkacağız bize saldırmaları doğal.  Biz bir ittifak yaptık bir noktada buluştuk bu yolculuk iktidar yoludur biz gelecekte hükümetiz. Adaylık konusunda toplumun her kesiminden insan seçtik. Hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Çakıcı içlerinde CTP’li, UBP’li, DP’li ve BKP’lilerin olduğuna dikkat çekerek çıktıkları yolda beraber yürüyeceklerinin altını çizdi. Kıbrıs Türk halkını değişim sloganı ile DP, CTP ve UBP’den kurtarmak için yürüdüklerini kaydeden Çakıcı TKP Yeni Güçler’in anketlerde aşağı sıralarda gösterildiğini söyledi. Sahte ve ısmarlama anketlerle bizleri görmezden gelenlere, yok sayanlara ve küçümseyenlere bugün en güzel cevabı bu salondan veriyoruz diyen Çakıcı, “ Biz güçlüyüz, biz büyüyüz ve geliyoruz” dedi. TKP yeni Güçler,  bilimin, eşitliğin insan haklarının, adaletin, hukuk düzeninin partisidir, ülkede kalıcı bir barışı isteyenlerin partisidir diyen Çakıcı “ Ayakları üzerinde duran bir ekonomiyi beş yıl içerisinde gerçekleştiremezsem siyasi hayatıma nokta koyacağım” dedi.

TKP adayları belirlendi

İZZET İZCAN

TKP-Yeni Güçler ile BKP bir çatı altında ittifak için bir araya geldi diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “ Ülkemizde kötü ve olumsuz koşullar var. Bu ülkede partizanlıklarla, demokrasiden yoksun baskıcı bir rejim altında Kıbrıs Türk Halkı yaşamaktadır. Emek sömürülmektedir. Bu bağlamda insanlarımızın kurtuluşunu sağlamak hedefi ile birlikte hareket etmek için bir çatı altında mücadele etmeye karar verdik. Gerçek anlamda ülkemizde değişimi sağlayarak toplumun kurtulmasına ve rahat bir nefes almasını sağlayacağız” dedi.

Ülkeyi yönetenlerin usulsüzlük yaptığını,  on binlerce vatandaşlık dağıtarak seçimlere şaibe düşürdüklerini ve kamu bankalarını iliklerine kadar soyduklarına vurgu yapan İzcan, “ Eğer biz birlikte olursak bunu engelleyebilecek güce erişiriz. Biz birlikte olursak daha mutlu bir ülke yaratırız ve çocuklarımız için, geleceğimiz için hizmet etmiş oluruz. Bugün bu sorunların altından parlamento da bulunan partiler bırakın kalkmayı, bu sorunları daha da derinleştirmekte ve bu düzenin mimarları olmaktadırlar. Biz bu düzeni değiştirmeye adayız, demokrasiyi getirmeye, Barışı getirmeye adayız ve sömürüyü durdurmak, eşitlik, özgürlük ve adalet temelinde bir ülke yaratmak için yola çıkıyoruz. Seçimlerden sonra bu birlikteliği daha da güçlendireceğiz. Daha da yeni unsurları katacağız” dedi.

Seçimlerin bir araç olduğunu ve ast olan ülke insanına hizmet etmek olduğunu söyleyen İzcan “ Halkın yanımızda olduğunu görüyoruz. Halkımız ile beraber daha mutlu günler için birlikte mücadele edeceğiz. Gün partilerin birbirleri ile rekabet edeceği bir gün değildir. Doğru olan asgari müşterekte en geniş güç birliğinin sağlanması ve birlikte hareket etmesidir.  Biz ülkemizin bu izolasyonlardan, halkımızın ve gençlerimizin yaşadığı sorunlardan, göçten, partizanlıktan, yolsuzluktan, usulsüzlükten bıktık usandık” dedi.

Kıbrıs Türk Halkına reva görülen bu kötü yönetimin kader olmadığının altını çizen İzcan, “ Bu kader olmadığına göre bunu değiştirmek bizim elimizdedir, halkın elindedir. Halkımızdan istediğimiz bu değişim kavgasında TKP Yeni Güçler ile BKP’nin birlikte oluşturduğu Değişim ve Kurtuluş İttifakı’nı desteklemeleri ve İktidarın el değiştirmesine imkân sağlamasıdır. “dedi.

SONAY ADEM

“Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ve ittifak politikası çerçevesinde birlikte yola çıktığımız Birleşik Kıbrıs Partisi’nin değerli üyeleri, bu memlekette artık gerçekten bir değişimin, dönüşümün gerçekleşmesi gerektiği için bir araya gelmişlerdir” ifadeleriyle konuşmasına başlayan TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem,  Artık bu ülkede umudun yitirildiği, halkımızın artık bu memlekette bir şey olmaz dediği noktada birleşerek yeniden ve yeniden umudu yeşertmek, canlandırmak ve artık kanıksanan ganimetçi sermaye kesiminin partisi ve yeni yetme sermayenin partisinden bu memleketi kurtarmak için yola çıkıyoruz dedi.

Türkü dinlemeyi çok sevdiğini söyleyen Adem, “ Her zaman da arabamda türkü çalan radyoları koyuyorum. Ne yazık ki ülkemizde bütün siyasi partiler farklı türküler söylüyor ama hükümete geçtikleri zaman önlerine konan türküyü hep beraber söylüyorlar. Biz bu ittifakı oluşturanlar olarak artık bu memlekette kendi türkümüzü çalıp söylemek istiyoruz” dedi.

Adem, “ Bu memlekette yalnız ganimetten zengin olanlar değil, bütün devlet ihalelerinde rüşvet döndürerek, trilyonları götürenler, siyasete atılırken normal bir yurttaş, siyasetten giderken ise bandası dolmuş, trilyonerler yetiştiriyoruz bu memlekette. Bunların artık sorgulanması gerekiyor. Eğer bu memlekette bir adam çıkıp benden filan bakan rüşvet istedi diyorsa, eğer bu memlekette Müteahhitler Birliği Başkanı çıkıp benden bir trilyon iki yüz bin lira rüşvet önerdiler konuşmamam için, diyorsa ve bu memlekette başsavcılık korkuluk gibi bekliyorsa bu memlekette demek ki kurumları sallamak gerekiyor. Başsavcılığını da polisini da yeniden dizayn etmek gerekiyor.” açıklamasında bulundu..

Adem şöyle devam etti;

“Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni güçler bileşenleri olarak önümüzdeki hedef demek ki bütün bunları masaya yatırarak hesap sorulacağını deklare ederek önümüzdeki süreci geçirmek istiyoruz. Bu efendiler dört senedir uyguladıkları ekonomik politika ile asgari ücreti reel anlamda yarı yarıya düşürmüşlerdir ama beri yandan da bu memlekette sadece bir yılda bankalarda yüzde otuz büyüme meydana gelmiştir. Böyle bir adaletsizliği kabul eden bizimle gelmesin ama bundan hesap sorulmasını isteyenler, bizim yola arkadaşımızdır ve hep beraber bankacılar ithalatçıları, bu memleketin siyasetinin göbeğinde olan partileri para ile idare eden bu kesimleri, bu seçimlerden sonra hesabını sorarak düzenlemek zorundayız. İş adamlarından açıktan çek alarak ve bu seçim döneminin kirli bir şekilde geçmesini sağlamaya dönük atılan adımları ortadan kaldıracak bir tutumu biz sergileyeceğiz. Nedir bu? Bunda da başsavcılık adım atmıyor. Adam diyor ki ben iş adamından kaptım altmış beşi, gittim diğer iş adamına verdim anket düzeni. Noluyor? Beri yanda örtülü ödeneklerin kullanıldığı söyleniyor. Bunları içimize sindirecek miyiz yoksa hesabını mı soracağız? Eğer hesabını soracaksak, yolunuz açık olsun değerli arkadaşlarım, hep beraber bu düzeni değiştireceğiz ve kurtulacağız” dedi.

SALİH SONÜSTÜN

BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün konuşmasına, “ Değerli dostlar, sevgili Birleşik Kıbrıs Partililer, sevgili Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler, bu akşamki bu güzel ve anlamlı geceye katıldınız, bu coşkuya hep beraber ortak oldunuz, hepinize teşekkür ederim” diyerek başladı.

Sonüstün konuşmasına şöyle devam etti;

“ Değerli dostlar, gönül arzu ederdi ki bu akşamki bu geceye sadece iki parti olarak değil ama bu ittifak için elimizi uzattığımız birleşik Kıbrıs sevdalılarına bu kokuşmuş düzeni yıkabilmenin tek hedefi olan ve bunu da kendilerine hedef teşvik eden diğer siyasi partiler ve sendikalar da bu değişim ve kurtuluş ittifakına el verseydiler ve bu coşkuyu daha da geniş bir şekilde yapabilseydik.

Değerli dostlar, bu ittifak, kolay kurulmadı. Bu ittifak bir amaç için kuruldu. Neydi bu ittifakın amacı? Hesabı sorulmayan Ercan Havaalanındaki yolsuzlukların hesabını sorabilmek için kuruldu. Bunun yanında daha bin bir tane yolsuzluklar vardır ki maalesef araştırması gerekenler sus pus oldular, ses çıkarmıyorlar! Bütün yaptıkları işleri hasıraltı etmektir. İşte bu ittifak 8 Ocak Tarihinde bu yapılan yolsuzlukların hesabını teker teker soracaktır. Bunun sizlere bu akşam burada sözünü veriyorum. Amacımız hedefimiz barış içinde yaşayacak bir Kıbrıs’ı kurmak için, onun için buradayız ve bu mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

OY VERME İŞLEMİ

Konuşmaların ardından Sami Dayıoğlu başkanlığında oluşturulan sandık kurulunun ve YSK tarafından görevlendirilen memurlar eşliğinde, 7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimlerinde Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler’den milletvekili adaylarının tespiti ve sıralamaların yapılacağı seçime gidildi.  Aday sıralamasının yapıldığı oylama ve sayım işlemi sabah saatlerine kadar sürdü. Yapılan sayım sonrasında Değişim ve Kurtuluş İttifakının kontenjan ve tüm adayların listesi aşağıdaki gibidir.

LEFKOŞA ADAYLARI                          

  1. Dr.MEHMET ÇAKICI
  2. İZZET İZCAN

3.TÖZÜN TUNALI

4.FAHRİ ONBAŞI

5.Av. SEDA OKGÜL

6.MEHMET DAVULCU

7.SEVAL OYALTAN

8.REŞAT SOYLUKAL

9.KEMAL YALKIN AYKUTLU

10.FATMA ALÇICIOĞLU

11.BAHİRE KOREL

12.HEDİYE YİĞİTER

13.AYŞE CAN

14.YUSUF AKAMA

15.AHMET AVANO

16.UĞUR BARANİ

 

MAĞUSA ADAYLARI                         

1.SONAY ADEM

2.MUSTAFA EMİROĞLULARI

3.TAMER KARAKAŞLI

4.AHMET İŞBECEREN

5.ALİ GÜLLE

6.BAKİYE LORD

7.CAFER KOÇAK

8.DR. EMİR GÜL

9.HATİCE SERPİL ÇAĞANSEL

10.BAHADIR CEVHER

11.İBRAHİM KORHAN

12.HİBETİ EVGİNEL

13.UMUT KADI

 

GİRNE ADAYLARI                               

1.SALİH SONÜSTÜN

2.SERAL ÇETİNDAL

3.SEVDA MELEK BULUT

4.ERTUĞRUL BİLDAĞ

5.ELİF GÜMÜŞMADEN

6.HÜSEYİN HAKANSOY

7.ALİ KUTLUER

8.MEYREM KARAAZİZ

9.YURDAER GARİP

10.GÜLLER KARAMALLİ

 

İSKELE ADAYLARI                              

  1. MUSTAFATARHAN
  2. ALİ ŞAMALİ
  3. MEHMET TAŞ
  4. ESMA KIZIL
  5. HÜSEYİN BEYAZ

 

GÜZELYURT ADAYLARI                     

  1. ZÜHAL KORELİ
  2. EMİN TAŞKER
  3. İPEK ÖZSOY
  4. ÜMRAL VOLKAN

 

LEFKE ADAYLARI                

  1. ALİ ÜNCÜ
  2. HASAN İZZET DİNÇOĞLU
Diğer Haberler
  • Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde trafik kazası: 1 kişi hayatını kaybetti18 Mart 2024 Pazartesi 18:13
  • Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüştü:“Uzaydaki çalışmalardan ülke olarak gurur duyduk”18 Mart 2024 Pazartesi 17:13
  • Başbakan Üstel’den “18-24 Mart Yaşlılar Haftası”mesajı: “Sosyal devlet anlayışının başlıca gereği olarak yaşlılarımıza daimî sevgi ve saygı, çağdaş normlarla bakım hizmeti, temel görevimiz olmaya devam etmektedir”18 Mart 2024 Pazartesi 15:33
  •  18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler gerçekleştirildi18 Mart 2024 Pazartesi 14:48
  • 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliğinde tören düzenlendi18 Mart 2024 Pazartesi 13:08
  • Başbakan Üstel’den 18 Mart Şehitleri Günü mesajı:”Türk olmanın onur ve gururunu yaşatıyor”18 Mart 2024 Pazartesi 12:53
  • TÜK’te terfiler konusunda uzlaşıya varıldı… Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Kamu-İş arasında protokol imzalandı18 Mart 2024 Pazartesi 12:48
  • 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bugün Tekke Bahçesi Şehitliği’nde tören düzenlendi18 Mart 2024 Pazartesi 11:27
  • Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle törenler yapılıyor18 Mart 2024 Pazartesi 11:08
  • Cumhurbaṣkanı Tatar:Kıbrıs Türkü, Çanakkale Zaferi’nden aldığı güç ve ilhamla, her türlü zorluğa ve fedakarlığa katlanarak, kendi devletine kavuştu17 Mart 2024 Pazar 19:08
  • SPOR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.