• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Lefkoşa 14 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • Lefke 14 °C

TC İletişim Başkanı Altun, Yunanistan’ın Ege’de yarattığı gerginliği değerlendirdi

  Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan’ın Ege’de neden olduğu gerginliği değerlendirdi. Altun, Yunanistan’daki bazı politikacıların, dikkatleri stratejik başarısızlıklarından uzaklaştırmak ve ülke iç
TC İletişim Başkanı Altun, Yunanistan’ın Ege’de yarattığı gerginliği değerlendirdi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan’ın Ege’de neden olduğu gerginliği değerlendirdi.

Altun, Yunanistan’daki bazı politikacıların, dikkatleri stratejik başarısızlıklarından uzaklaştırmak ve ülke içinde siyasi destek kazanmak amacıyla Türkiye’yi kolay bir hedef olarak kullanmak gibi kötü bir alışkanlıkları olduğunu belirterek “Komşumuz ve NATO müttefikimize bir kez daha bu taktiklerin daha fazla stratejik başarısızlığa mahkum olduğunu hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.
Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yönelik sorumsuz politikalarının Yunanistan’ın pervasız davranışıyla yakından ilintili olduğunu anlatan Altun, Türk toplumu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yok sayılarak Kıbrıs’ı Avrupa Birliği’ne dahil etmenin ve Türkiye’yi Doğu Akdeniz’in dışında tutması için Yunanistan’ı teşvik etmenin, Avrupa başkentlerinin kalıcı çözümler bulmak yerine çözülmesi zor sorunlar yaratmasının bir örneği olduğunu ifade etti.

Altun, “Kıbrıs’ı AB üyesi olarak kabul etmek suretiyle feci bir stratejik hataya imza atan Avrupa başkentleri, Türkiye’yi dışlamakla kalmayıp Kıbrıslı Türklerin haklarını da göz ardı edecek finansal açıdan uygulanabilir olmayan enerji projelerini teşvik etmiştir. Buna elbette izin vermeyecektik fakat görünüşe göre Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlar kararlılığımızı test etmek zorunda kaldılar. Bizim gerginliği azaltmayı ve stratejik bir diyaloğa katılmayı kabul etmemize rağmen Yunan tarafı yine bu istişarelerle zaman kaybetmeyi başarmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milli çıkarlarını korumaya kararlı olmakla beraber, her zaman yapıcı ve diyaloğa açık olduğunu vurgulayan Altun, Ukrayna’da savaş başladığında, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in de aralarında bulunduğu birçok Avrupalı liderin Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve ülkenin bölgedeki kritik önemini vurguladığını hatırlattı.

Altun, Yunanistan’ın kendi ulusal çıkarlarını geliştirmek için Türkiye, ABD ve Avrupa ülkeleri arasındaki anlaşmazlıkları kullanmaya çalışmanın öngörüden uzak bir politika olduğuna dikkati çekerek, bunun uzun vadede bölgedeki Yunan çıkarlarına ya da barışa hizmet etmeyeceğini söyledi.

“Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı sorumsuzca sergilediği sayısız eylemlere rağmen Türkiye, diplomasiye ve diyalog yoluyla bulunan çözümlere bağlı kalmaya devam etmektedir” diyen Altun, bedeli ne olursa olsun Türkiye’nin ulusal çıkarlarını savunacağını söyledi.

Altun, dünyanın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’in başka bir çatışma bölgesine dönüşmesine ihtiyacı olmadığını vurguladı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.