• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Lefkoşa 13 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 13 °C

Tatar: KKTC artık Türkiye’nin stratejik bir ortağı noktasına gelmiştir

Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ve görevlerine yeni atanan Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ile 14.
Tatar: KKTC artık Türkiye’nin stratejik bir ortağı noktasına gelmiştir

Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ve görevlerine yeni atanan Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ile 14. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Kemal Balta’yı kabul etti.

Görüşmede Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral İbrahim Dağman da hazır bulundu.

Güvenlik Kuvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Başbakan Tatar’ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.Tümgeneral Topaloğlu, “Bu bir bayrak yarışdır. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın çok daha iyi yerlere ulaşacağına inancım tamdır” dedi.

Başbakan Ersin Tatar da Kıbrıs Türk halkı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun bağrından yetiştirdiği komutanlarla birlikte olması ve Türkiye ile işbirliği içerisinde güvenliğinin sağlanmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün bu ülkede çok şeyler yaşadığını belirten Başbakan Tatar, “Sizin bizlerin güvenliğimize yaptığınız katkılar çok anlamlı ve önemlidir. KKTC Türkiye’nin garantörlüğünde ve Türk ordusunun buradaki mevcudiyeti ile ancak bu gergin ortamda rahat uyuyabiliyor” dedi.

Tatar, “Bugünlerde yine Doğu Akdeniz’de yaşananlar Türkiye’nin iddiaları ve hakkımızın müdafaasında gösterilen iradenin ve kararlılığın bizler için fevkalade onurlu bir davranış olduğunu görüyoruz. Bütün bunlar bu bölgede Kıbrıs Türk halkının da rahat ve huzur içinde yaşamasını ve daha refah güvenli bir gelecek için fevkalede önemli olduğunu görüyoruz çünkü vatan müdafasında sadece toprak değil teknolojinin de getirdiği imkanlarla, hem havada hem denizlerdeki haklarımızın savunulması fevkalade önemlidir. Aksi halde çok daha dar bir bölgeye hapsolursunuz” şeklinde konuştu. (SES)

1974’ten sonra 46 yıl geçtiğini belirten Başbakan Tatar, bu 46 yılda çok şeyler kazanıldığını söyledi.

Zaman zaman ekonomik sıkıntı veya başka meseleler oduğunu ifade eden Tatar, “Ben manzaraya büyük pencereden baktığımda 46 yıl sonra Doğu Akdeniz’de yoluna devam edebilen, kendi halkıyla, toprağıyla, egemenliğiyle, sahilleriyle ve bu bölgedeki hakları ile KKTC artık Türkiye’nin stratejik bir ortağı noktasına gelmiştir. Bu bölgedeki gelişmelere baktığımızda buranın güvenliği ve güçlü olması fevkalade önemlidir” dedi.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.