• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Sporun kadın başkanları çalışmalarıyla örnek oluyor

Birçok spor branşının idaresinde öne çıkan kadın yöneticiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajlarını paylaştı.
Sporun kadın başkanları çalışmalarıyla örnek oluyor

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gülkız Tulay: 342 bin lisanslı kadın sporcu sayısına ulaştık

Gülkız Tulay, toplumun olumlu yönde ilerleyebilmesi için kadınların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

"Hayata geçirdiğimiz projelerle çok önemli mesafe kat ettiğimizi belirtmek isterim. Federasyonumuzun ilk kadın başkanı olarak göreve geldiğim 2012 yılından itibaren satranç sporunda kadınların daha çok var olmaları için proje ve çalışmalara imza attım. 2012 yılında kadın sporcu sayısı 45 bin, kadın hakem sayısı 681, kadın antrenör sayısı 12 bin idi. Bugün ise tüm federasyonları geride bırakarak, 342 bin lisanslı kadın sporcu sayısına ulaştık. Kadın hakem sayısını 2 bin 427'ye, kadın antrenör sayısını da 24 bin 607'ye yükselttik. Yönetimimizde ise bugün 4 kadın üyemizin olduğunu gururla söylemek istiyorum."

"Kadınların hayatın her alanında yer almaları çok önemli"

Tulay, kız çocuklarına örnek teşkil etmek ve kadınların hayatın her alanında var olmaları için var gücüyle çalıştığını aktardı.

"Tıpkı dünyadaki tüm sektörlerde güçlü varlığını sürdüren diğer başarılı kadınlar gibi… Kadınların spor yönetiminde ve hayatın her alanında yer almalarının geleceğimiz açısından da çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Katıldığım organizasyonlarda kız çocuklarımızın federasyon başkanı olmak istemeleri, benim hayatımda duyduğum en güzel söylemlerin başında yer alıyor. Kızlarımıza rol model olduğumu düşünüyorum ve bununla da gurur duyuyorum. Emeğin, sevginin, fedakarlığın, mücadelenin sembolü olan, üreten, dönüştüren ve dokunduğu her şeyi güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Hacer Akyüz: Her kademede bütün kadınlara öncü olmaya çalıştım

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, kadınların sporda yer almaları için çalıştığını aktardı. Akyüz, kendisinin 27 Ekim 2016 tarihinden bu yana federasyonun ilk kadın başkanı olarak görevde bulunduğunu kaydetti.

"Voleybolda dünya şampiyonasına katılıp, 6 kez milli olan, Erzurum'un ilk kadın voleybol hakemlerinden, silahlı kuvvetlerde kayak sporcusu, oryantiringde kulüp sorumluluğu, antrenörlüğü ve yönetim kurulu üyeliği yaparak başkanlığa giden yolda, her kademede bütün kadınlara öncü olmaya çalıştım. İlkleri yaşayan bir başkan olarak, göreve geldiğim günden bu yana gerek milli takım seçmelerinde gerekse yurt dışı faaliyetlerinde eşit temsile dikkat ettim. Kadın sporcu, hakem ve antrenörlerin artışına önem verdim. Bizden önceki dönemde hiç kadın haritacı bulunmazken, kadınların bu sahada da bulunmasına destek oldum." 

"Cesaret ve öz güvenimizi arttırarak bunu başarabiliriz"

Akyüz, kadınlara toplumsal açıdan daha çok fırsat verilmesi gerektiğini dile getirfi.

"Yaşamın her alanında, yönetim ve karar alma süreçlerinde kadınların şu anki konumlarından daha fazla temsil edilmesi, aynı zamanda fırsat bekleyen değil fırsat yaratan konumuna gelmesi gerektiğine inanıyorum. Cesaret ve öz güvenimizi arttırarak bunu başarabiliriz. Bu branşa emek veren hakem, antrenör, sporcu ve oryantiring gönüllüsü bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." 

Özlem Akdurak: Hayatımıza dokunan çok sayıda kadınımız var

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Türk kadınının sporda varlığını her geçen gün dünyaya daha çok ispatladığını kaydetti.

Aynı zamanda Dünya Yelken Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Akdurak, görüşlerini aktardı.

"Sporun toplum geneline yayılması, çoğunluk tarafından benimsenmesi için bu işe gönlünü veren, yönetim kademelerinde, iş hayatında, akademide, bilimde ve siyasette hayatımıza dokunan çok sayıda kadınımız var. İnsani erdemlerinin yanı sıra, kadının doğasından gelen empati yetenekleri, şefkatleri, güçlü adalet duyguları ve azimleri ile diğer kadınlara ilham verdikleri gibi, sporcuların yetiştirilmesinde de önemli rol oynuyorlar. Her alanda olduğu gibi sporda da varlığını dünyaya ispatlamış, ülkesini en iyi seviyede temsil etmeyi başarmış kadınlarımızın sayısındaki artıştan bir Türk kadını olarak büyük mutluluk ve gurur duyuyorum."

Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı ise verdiği mesajda, "Bir yerde kadın varsa, disiplin ve başarı vardır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.