• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

9 kişi SINIR DIŞI edildi!

Gazimağusa polisi, C-Star’a operasyon düzenledi, tüm mürettebat tutuklandı...
9 kişi SINIR DIŞI edildi!

Gazimağusa Limanı'nda demirli bulunan M.V.C - Star isimli gemi mürettebatının, gemide yolcu olarak bulunan Sirilanka vatandaşı 20 kişiyi gemide stajyer tayfa olarak tanıtarak, daha önceden sahte olarak düzenledikleri gemici belgelerini görevli muhaceret memuruna ibraz ederek tedavüle sürdükleri tespit edildi.

Mesele ile ilgili olarak bahse konu gemi mürettebatı 9 kişi ve gemi sahibi önceki gün saat 17:00 sıralarında tutuklandı. 

Gazimağusa polisi, Gazimağusa'daki mülteci karşıtı gemisi M.V.C - Star’a operasyon düzenledi

Aşırı sağcı Defend Europe grubunun Gazimağusa'daki mülteci karşıtı gemisi M.V.C-Star boşaltıldı, tüm mürettebat tutuklandı. Geminin sahibi olan ve hakkında silah kaçakçısı, silahlı grup lideri ve finansörü gibi iddialar bulunan Thomas Egerstorm da tutuklananlar arasında...

KAPTAN DA MÜRETTEBATTA TUTUKLANDI 

Gazimağusa polis ekipleri önceki gün M.V.C-Star isimli gemiye operasyon düzenledi.Gemide arama yapan polis, kaptan,mürettebat ve gemi armatörü Thomas Egerstorm’ndan oluşan 10 kişiyi gözaltına aldı. Polisin, gemide eğitim amacıyla bulunan 5 sığınmacının şikayetiyle operasyon yaptığı belirtildi.Gözaltına alınan zanlılar hakkında sahte evrak düzenleme suçlaması getirilirken, 10 zanlının bugün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

 

M.V.C-Star gemisi ile ilgili 7 kişi tutuklandı

Yakıt almak için girdiği Mağusa Limanı’nda, yapılan arama ve soruşturma sonucu yasa dışı göçmen taşıdığı tespit edilen MVC Star isimli geminin sahibi, kaptanı ve mürettebatı bugün Mağusa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme zanlılar aleyhine birer günlük tutukluluk karar verdi.

Sri Lanka’dan hareketle Süveyş kanalından geçerek 9 liman dolaştıktan sonra yakıt ikmali için Mağusa Limanı’na giren geminin, yasadışı göçmen taşıdığının anlaşılmasının ardından tutuklanan kaptan, kaptan yardımcısı ve mürettebatı ile daha sonra tutuklanan sahibi, Mağusa’da yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme sahte belge düzenleyerek dolaşıma sunmakla suçlanan geminin armatörü olduğunu söylenen Sven Tomas Egerström, kaptan, kaptan yardımcısı ile 7 mürettebat aleyhine birer günlük tutukluluk kararı verdi.

Bu arada gemide yer alan ve KKTC’den sığınma talebinde bulunan 5 kişi dün sorgularının ardından 10 günlük vize verilerek serbest bırakıldı.

 

C Star gemisinin kaptan ve mürettebatı sınır dışı edildi

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Limanı'nda bulunan C Star gemisi kaptan ve mürettebatı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından kaptan ve mürettebatı polis eşliğinde Gazimağusa Limanı'na götürülerek aynı gemi ile Gazimağusa Limanı'ndan ayrılmaları sağlandı.

Gemi sahibi de polis gözetiminde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçmek üzere yine polis eşliğinde Akyar Kara Giriş Kapısı'na götürüldü.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.