• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Sevgililer Günü'nde tektaş yerine seçtiği buzağıyla çiftlik kurdu

Antalyalı bir kadın, 10 yıl önce eşinin 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hediye ettiği buzağı sayesinde çoğalttığı hayvanlarla "Sevgi" adını verdiği çiftlik kurdu.
Sevgililer Günü'nde tektaş yerine seçtiği buzağıyla çiftlik kurdu

Nuriye ile Hüseyin Kayalı çifti, 20 yıl önce severek evlendi. Nuriye Kayalı, bir kurumda işçi olarak çalışan eşine tarlalarda çalışarak destek verdi.

"Tektaş yüzük mü yoksa buzağı mı alayım?"

Hüseyin Kayalı, 10 yıl önce 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hediye almak istediği eşini arayarak, "Tektaş yüzük mü yoksa buzağı mı alayım?" diye sordu. Nuriye Kayalı, hiç düşünmeden tercihini buzağıdan yana kullandı.

Hayvan çiftliği hayaline bebek şefkatiyle büyüttüğü buzağısıyla kapı aralayan Kayalı, 10 yılda 30 büyükbaş hayvanla "Sevgi" adını verdiği bir çiftlik kurmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Yüzük almış olsaydım bana bir katkısı olmayacaktı"

Nuriye Kayalı, eşinin bugüne kadar kendisini hiç üzmediğini söyledi.

Eşinin kendisini mutlu etmek için yaptığı sürprizlerin evliliklerini daha da güçlendirdiğini belirten Kayalı, şöyle konuştu:

"Eşim bana iki tercih sunduğunda hiç düşünmeden buzağıyı istediğime hiç pişman olmadım. 'Tarlada çalışırken yüzüğü kaybederim, buzağının geleceği olur, üretirim' diye düşündüm. Her şey altın, kıyafet değil. Allah'a şükür o buzağı büyüdü ve onun sayesinde birçok ihtiyacımızı karşıladık. O buzağıdan sonra hayvanlarımız çoğaldı. Biri üniversiteye giden üç çocuğumuzun eğitim masraflarını karşılıyoruz. O hediye hayatımıza yön verdi. Yüzük almış olsaydım ne olacaktı, yerinde duracaktı. Bana bir katkısı olmayacaktı."

En değerli hediyesi olan ve çocuk gibi baktığı buzağının fotoğrafını hala sakladığını belirten Kayalı, kadınların üretimi sağlayacak hediyelerle daha mutlu olacaklarına inandığını söyledi.

Herkes gibi eşini de şaşırttı

Hüseyin Kayalı da eşiyle evliliklerinin sevgi ve saygı çerçevesinde mutlulukla sürdüğünü söyledi.

Eşine sürprizler yapmayı sevdiğini, bir 14 Şubat öncesi aradığı hayat arkadaşının sunduğu teklife verdiği cevabın kendisini de şaşırttığını anlatan Kayalı, "Kadınların genelde ziynete karşı sempatisi var. Eşimin de tek taş yüzüğü tercih edeceğini düşünmüştüm ama beni yanılttı. Hayvanları çok sevdiği için buzağıyı istedi. Buzağıyı eve getirdiğimde çok mutlu oldu. Elleriyle besledi. Çok çalışarak hayvanlarımızı çoğalttı. Hayvancılık ek işimiz oldu." diye konuştu.

Eşinin buzağıyı tercih etmesine herkesin şaşırdığını belirten Kayalı, "sevgililer günü buzağısının" hayatlarında dönüm noktası olduğunu söyledi.

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.