• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 26 °C

“Sessizliğimin Sesi Olur Musun?” projesinin ikincisi,Çatalköy İlkokulu’ndan yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Odyologlar Derneği ile Yeşim Sakallılar’ın, ortak projesi olan “Sessizliğimin Sesi Olur Musun?” projesinin ikinci bacağı, okul öncesi 5 yaş öğrencilere yönelik işitme taramaları Çatalköy İlkokulu’ndan yapılmaya başlandı.
“Sessizliğimin Sesi Olur Musun?” projesinin ikincisi,Çatalköy İlkokulu’ndan yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Odyologlar Derneği ile Yeşim Sakallılar’ın, ortak projesi olan “Sessizliğimin Sesi Olur Musun?” projesinin ikinci bacağı, okul öncesi 5 yaş öğrencilere yönelik işitme taramaları Çatalköy İlkokulu’ndan yapılmaya başlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Odyologlar Derneği Başkanı Uzman Odyolog Ali Ferdal ve ekibi tarafından, odyometre test yöntemi ile Çatalköy İlkokulu’nda okul öncesi eğitim alan 5 yaş öğrencilerine işitme taraması yapıldı.

“Sessizliğimin Sesi Olur Musun?” projesi hakkında bilgi veren proje sorumlusu Yeşim Sakallılar, yaşlılar ve çocuklara yönelik 2 bacaklı bir sosyal sorumluluk projesinin ilk etabının Lapta Huzur Evi’nde yaşlılara uygulandığını, ikinci etabının ise okul öncesi eğitim alan 5 yaş çocukları kapsadığını belirterek, projenin hayat bulmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, projenin Lapta Huzurevi’nden başladığını anımsatarak,Projeyi hayta geçiren Yeşim Sakallılar ve Ali Ferdal’a teşekkürlerini sundu.

Lapta Huzur evindeki taramada işitme kaybı tespit edilen 3 yaşlının tedavilerine Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle başlandığını anımsatan Taçoy, sağlıklı yeni nesillerin yetişmesinde, duyu organı yeterlilik ölçmlerinin yapılmasının önemine işaret ederek, bu uygulamanın ada geneline yayılmasını diledi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli de,bu önemli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirenlere teşekkür ederek, işitme ve görmede bozukluk yaşayan bireylerin, duyamayacağını, anlayamayacağını, göremeyeceğini, konuşamayacağın, yazamayacağını ve öğrenemeyeceğini kaydetti.

Ülkenin geleceği olan çocukların sağlıklı olmaları ve en iyi eğitimi amalarının önemine vurgu yapan Pilli, bunun için ilgili bakanlıklara , okul idarelerine, ailelere ve tüm topluma görev düştüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Çatalköy İlkokulu’ndan başlatılan bu seferberliğin, ülkenin geleceği olan çocukların sağlıklı gelişimi ve iyi yetişmesi için büyük önem taşıdığını kaydederek, bu amaçla çalışan dernek ve vatandaşların katkılarının, kendilerini motive ettiğini belirtti.

Çocukların sağlıklı gelişimlerine yönelik tarama testlerinin büyük önem taşıdığını ancak, devletin bu taramaları ülke geneline taşıyacak imkanlarının kısıtlı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, devletin gerekli imkan ve altyapıları oluşturacağı günlere kadar, devlet sivil toplum ve vatandaşların işbirliğinin önem taşıdığını kaydetti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.