Yunanistan'da grip uyarısı: Haftalık 350 bin vakaya yükselebilir

Havaların soğumasıyla grip vakalarında ciddi artışın yaşandığı Yunanistan'da uzmanlar, haftalık vaka sayısının 350 bine yükselebileceği uyarısında bulundu.

Atina-Pire Devlet Hastaneleri Doktorları Birliği (EİNAP) Başkanı Matina Pagoni, ocak ve şubat aylarında grip vakalarının en yüksek seviyesine ulaşacağını belirterek grip aşısının hastalığa yakalanma riskini büyük oranda düşürdüğünü söyledi.

Girit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Nikos Canakis de yaptığı açıklamada, grip vakalarındaki önemli artışa dikkat çekerek ülkedeki hastanelerde baskının artacağına işaret etti.

Haftalık vaka sayısının 350 bine ulaşabileceği değerlendirmesinde bulunan Canakis, "Paniğe gerek yok. Sağlık sistemi daha kötüsünü de görmüştü." dedi.

Ülke genelinde yaşanan ilaç sıkıntısına da değinen Canakis, kendisinin çalıştığı İraklio Hastanesi'nde tek eksiğin enjekte edilebilir formda parasetamol olduğunu kaydederek uygun bir yönetim şekliyle bu sorunun üstesinden gelinebileceğini savundu.

Yunanistan Sağlık Bakanı Plevris, ilaç sıkıntısıyla ilgili AB'ye mektup göndermiş, mektupta, "Son zamanlarda belirli ilaçların yeterliliği sorunu AB genelinde sürekli olarak artmaktadır. Bu sorunu ülkeler tek başlarına çözmeye çalışıyor. Ancak AB genelinde merkezi politikaların bulunması şart." ifadeleri kullanılmıştı.

TRT

Dünya Haberleri

İ̇srail’in Serbest Bıraktığı Filistinli Esirlerin Bir Kısmı Gazze’ye Ulaştı
Şanlı Erenköy Direnişi’nin 61. yılında, başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimi
TC MSB’den Güney Kıbrıs’a uyarı:“Kıta sahanlığımızı ihlal etmeye kalkmaları durumunda gereği sahada yapılacak”
Harvard’dan çığır açan buluş: Alzheimer’a karşı lityum umudu
Çin’de chikungunya virüsü: Sivrisinek kaynaklı salgın büyüyor