'Yeşil vatan tırı' Artvin'de

Orman Genel Müdürlüğünce çocukların ormanlar hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan "Yeşil vatan tırı" Türkiye turu kapsamında Artvin'e geldi.

Valilik önünde bulunan tırda, öğrencilere ormanlarla ilgili video ve 5D sinema gösterimi gerçekleştirildi.

Fidan dikiminin de uygulamalı olarak öğretildiği etkinlikte müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynayan öğrencilere hediyeler verildi.

Organizasyon sorumlusu Abdullah Sütçü, gazetecilere, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün tırıyla Türkiye'yi dolaşarak, çocuklara orman sevgisini ve bilincini aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye turuna 22 Mart'ta Muğla'dan başladıklarını anlatan Sütçü, "Muğla, Antalya, Mersin, Konya, Kayseri, Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi daha çok sayabileceğim yerleri gezdik." dedi.

Sütçü, dolaşacakları çok bölge, il olduğuna dikkati çekerek, Artvin'in ise ziyaret ettikleri 41'inci yer olduğunu aktardı. 

TRT

Güncel Haberleri

Her Avukat Güvenilir Değildir!
Ölüme Sürerken 259 İnsanın Can Güvenliği Önceliğiniz Değildi!
Belki Bir Kez Daha Yaradan’ın Hikmetini Hatırlarız…
Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Alabora Olan Gemiyle İlgili İddiaların Araştırılacağını Söyledi
Hemşireler Ve Ebeler Birliği, Feribot Faciası Sonrası Görev Yapan Tüm Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Etti