Vatandaşlar sosyal konut projesi için başvuruda bulunuyor

Sakarya, Karabük, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kocaeli'de vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesine başvuru yapıyor.

"Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi" diye nitelenen ve adı "İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak belirlenen kampanyaya başvurular, e-Devlet'in yanı sıra proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri aracılığıyla da yapılabiliyor.

Bu kapsamda sabah saatlerinden itibaren evraklarıyla bankalara gelen vatandaşlar, projeye başvurularını gerçekleştirdi.

Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

Sakarya'da vatandaşlar, Adapazarı, Hendek, Arifiye, Kocaali, Ferizli ve Taraklı'da inşa edilecek toplam 2 bin 750 konut için banka şubelerine geldi.

"Ev hayalimi gerçekleştireceğim"

Projeye 700 konut yapılacak Karabük'ten başvuran Muhammet Kaya, projeden duyduğu memnuniyeti söyledi.

Yetkililere teşekkür eden Kaya, "Bu genç yaşımda ev hayalimi gerçekleştireceğim. Evi, Karabük'ten alacağım" dedi.

5 bin 200 konut yapılacak Kocaeli'den, 1100 konut inşa edilecek Düzce'den, 1450 konut kontenjanı ayrılan Zonguldak'tan ve 550 konut yapılacak Bartın'dan vatandaşlar projeye müracaat ediyor.

TRT

Güncel Haberleri

Üstel Akdeniz Barış ve Diplomasi Forumu’nda konuştu: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli”
Amcaoğlu: Dut Deresi Kanal Projesi’nde saha çalışmalarına başladık
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak
Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı
Üstel:Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır, öyle kalacaktır