Terör örgütüne erzak ve lojistik destek sağlayan 2 kişiye 7'şer yıl hapis cezası

Adıyaman’da, terör örgütü PKK/KCK’ya erzak ve lojistik malzeme sağlayan, kod isim kullanan, örgütsel talimatlar doğrultusunda milislik faaliyet yürüttükleri değerlendirilen 2 şahsa, mahkemece 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü mensuplarına erzak ve lojistik malzeme sağlayan, kod isim kullanan, örgütsel talimatlar doğrultusunda milislik faaliyet yürüttükleri değerlendirilen A.A., ve Y.Y., isimli şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda yakalanan şahıslar gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Jandarma komutanlığında işlemleri tamamlanan her iki şahıs daha sonra Adıyaman Adliyesine sevk edildi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar iddianame tanzim edilen A.A ve Y.Y isimli şahıslar, yargılandıkları mahkemece silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şahıslar Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine hüküm ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TRT

Güncel Haberleri

Tutuklanan İnsanlar Ne Şartlarda Tutuluyor
Hayat Pahalılığı Artışlarının Yüzdelik Verilmemesi İçin Niye Grev Yapmadınız?
Her Bir Vekilin Maaşı Milyonu Buldu, Maliye Nasıl Ödemeye Devam Edecek?
Hayat Pahalılığı, Üst Düzey Vekil Ve Bürokratların Mafyavari Haraç Düzenidir❗✍️
Para İçin Ne Kadar Sahte Ve İşgüzar Olduklarını Görün❗️