Tarihi Kapalı Çarşı esnafı normale dönüyor

Depremin vurduğu Kahramanmaraş’ta Tarihi Kapalı Çarşı esnafı normal hayata dönerek kepenk açmaya başladı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde zarar gören esnaf normal hayatlarına dönmeye çalışıyor. Dulkadiroğlu ilçesindeki Tarihi Kapalı Çarşı sakinliğini korurken bazı esnaf iş yerlerini açmaya başladı.

Farklı noktalarda hasar alan çarşının genel durumunun iyi olduğu görüldü. Çarşı esnafından Halil Tanış, “Çarşımız yavaş yavaş normale dönüyor. Artık birlik beraberlik zamanı. Her yerden insanlar yardım için koştular geldiler” dedi.

Muhsin Aslan ise “Yavaş yavaş dükkanlarımızı açıp hep birlikte çarşımızı canlandırmaya çalışacağız. İş yok ama açık gözüksün diye dükkanları açtık” diye konuştu.

Öte yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarihi Kapalı Çarşı’da kepenk açan esnafla buluştu.

TRT

Güncel Haberleri

Tutuklanan İnsanlar Ne Şartlarda Tutuluyor
Hayat Pahalılığı Artışlarının Yüzdelik Verilmemesi İçin Niye Grev Yapmadınız?
Her Bir Vekilin Maaşı Milyonu Buldu, Maliye Nasıl Ödemeye Devam Edecek?
Hayat Pahalılığı, Üst Düzey Vekil Ve Bürokratların Mafyavari Haraç Düzenidir❗✍️
Para İçin Ne Kadar Sahte Ve İşgüzar Olduklarını Görün❗️