Polatlı'da Sakarya Zaferi kutlamaları "Büyük Zafer Yürüyüş ve Korteji" ile başladı

Sakarya Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlamaları, Ankara'nın Polatlı ilçesinde gerçekleştirilen "Büyük Zafer Yürüyüş ve Açılış Korteji" ile başladı.

Fatih Mahallesi Dede Korkut Mahalle Konağı'ndan başlayan yürüyüş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü eşliğinde Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirildi. Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile vatandaşların katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sakarya Zaferi şehit ve gazileri ile tüm şehitler için Kur'an okundu, İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri tarafından dua edildi.

Kaymakam Bulacak, buradaki törende yaptığı konuşmada, Haymana ve Polatlı topraklarında gerçekleşen Sakarya Savaşı'nın zaferle son bulduğunu, bu önemli günü her yıl büyük coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yıldızkaya ise Sakarya'nın bu topraklarda Türk milletinin makus talihinin yenildiği destanın adı olduğunu dile getirerek, "Sakarya, 1683 yılında Viyana önlerinden başlayarak tam 238 yıl geri çekilen Türk milletinin yeniden taarruza geçtiği destanın adıdır. Polatlı ve Haymana'nın evlatları olarak şühedanın torunları olarak bu büyük zaferle ne kadar övünsek azdır." dedi.

Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlamaları, 13 Eylül'e kadar konser, konferans ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

TRT

Güncel Haberleri

Her Avukat Güvenilir Değildir!
Ölüme Sürerken 259 İnsanın Can Güvenliği Önceliğiniz Değildi!
Belki Bir Kez Daha Yaradan’ın Hikmetini Hatırlarız…
Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Alabora Olan Gemiyle İlgili İddiaların Araştırılacağını Söyledi
Hemşireler Ve Ebeler Birliği, Feribot Faciası Sonrası Görev Yapan Tüm Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Etti