Muş'ta tüm yapıların durumu kayıt altına alınıyor

Muş Belediyesi bünyesinde görevli teknik personel, 17 mahalledeki tüm binaların durumunu kayıt altına alıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, inşaat mühendisleri ve teknikerlerin aralarında bulunduğu 24 personel, 7 bin binanın tespitini yaptı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklı Muş'ta hasarın meydana gelmediğini ancak olası afetlere karşı bu çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

İncelemeler sonucu toplanan verilerin ilgili kurumlarla paylaşılacağını kaydeden Asya, şöyle konuştu:

"Deprem afetine karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için tüm imkanlarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Meclis toplantımızda imar planları ile ilgili radikal kararlar aldık. Alınan kararların uygulanmasını da sağlayarak şehrimizin ve insanlarımızın geleceğini korumaya çalışıyoruz. Depremlerin hemen ardından 24 personelimizi şehrimizde görevlendirdik. Şu anda şehrin envanterini çıkarmaktadırlar. Yapıların genel durumunu, binalardaki zemin iyileştirilmesi ve benzeri alanlar üzerinde ekip arkadaşlarımız gerekli çalışmalarını yapıyorlar. Şu ana kadar 7 bin binanın tespiti yapıldı. Kısa sürede bunları tamamlayarak ilgili kurumlarla paylaşıp yapılması gereken çalışmalarla ilgili planlamalar yapacağız"

TRT

Güncel Haberleri

Üstel Akdeniz Barış ve Diplomasi Forumu’nda konuştu: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli”
Amcaoğlu: Dut Deresi Kanal Projesi’nde saha çalışmalarına başladık
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak
Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı
Üstel:Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır, öyle kalacaktır