Merih Demiral Serie A'da ayın futbolcusu ödülüne aday gösterildi

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Atalanta'da forma giyen milli futbolcu Merih Demiral, eylül ayının futbolcusu ödülüne aday gösterildi.

İtalya Serie A'dan yapılan açıklamaya göre, eylül ayının futbolcusu ödülü için Serie A istatistiklerinden yola çıkılarak adaylar belirlendi.

Atalanta'da forma giyen milli oyuncu Merih Demiral, Napoli'nin sezon başında Fenerbahçe'den transfer ettiği Güney Koreli Kim Min Jae, Udinese'nin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, Lazio’nun Sırp orta saha oyuncusu Sergej Milinkovic-Savic ve Milan’ın Fransız kanat oyuncusu Theo Hernandez ödül için aday gösterildi.

Milli futbolcu Demiral, ligde 7 hafta sonunda 17 puanla zirveye ortak konumda olan Atalanta'nın 11 gol atıp, sadece 3 gol yemesinde performansıyla doğrudan katkı yaptı.

Merih Demiral, 11 Eylül'de oynanan ligin 6. haftasındaki Cremonese maçında da takımının tek golüne imzasını atmıştı. Milli stoper, eylül ayı futbolcusu ödülü için aday gösterildiğini Twitter hesabından da paylaştı.

Ayın oyuncusunu belirlemek üzere İtalya Serie A'nın sitesinde çevrim için yapılacak oylama, 25 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

TRT

Spor Haberleri

Spor Gündemi 25. 04. 2025
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Kickboks Federasyonu’nu kabul etti
Okçuluk şampiyonları Lefkoşa’da buluşuyor
46. İstanbul Maratonu’nun ödül töreni yapıldı
TC İçiṣleri Bakanı Yerlikaya: TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi